Huis > I > Is 1 Ml Gelijk Aan 1 Cc?

Is 1 ml gelijk aan 1 CC?

Tegenwoordig is 1 cc weer gelijk aan 1 ml. Dit volgt eigenlijk uit de definitie van de huidige liter als dm^3. Een duizendste liter (ml) is precies gelijk een cc (cm^3) aangezien dm/cm=10 dus dm^3/cm^3=10^3=1000. Overigens van 1901 tot 1964 was een liter gedefinieerd als een kilo water bij bepaalde temperatuur en druk.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Is kleiner of gelijk aan Excel?

gelijkheidsteken naar B1

Hoeveel eenheden zijn er?

Het SI-logo van het BIPM met de zeven SI-basiseenheden. Rechtsom van boven af: kilogram (massa), meter (lengte), seconde (tijd), ampère (elektrische stroom), kelvin (temperatuur), mol (hoeveelheid stof), candela (lichtsterkte).
Je kunt ook vragen wat heeft een inhoud van 1 dl?
Deciliter - dl - In een klein glaasje kan ongeveer een deciliter. Een deciliter is een tiende van een liter.

Wat is de formule van massa?

De formule voor massa is m = F/a, waarbij m massa is, F kracht en a versnelling. Trouwens, hoe bereken je massa percentage? Er zijn een paar verschillende manieren om het massapercentage te berekenen, maar de meest gebruikelijke is de massa van het element in kwestie te delen door de totale massa van de verbinding, en dan te vermenigvuldigen met 100.

Gerelateerde artikelen

Is niet gelijk aan formule Excel?

Druk op Enter en sleep de vulgreep naar beneden om de cellen te vullen met de formule die u wilt vinden.

Hoeveel m3 is een liter?

Een m³ komt overeen met 1000 kubieke decimeters (dm³). En kubieke decimeters staan vervolgens gelijk aan liters. In een kubus van 1 m³ gaat dus 1000 liter.
En nog een vraag, welke 4 krachten zijn er?
Welke 4 krachten zijn er?
  • zwaartekracht;
  • elektrische kracht;
  • magnetische kracht (aantrekken en afstoten);
  • trekkracht, duwkracht;
  • opwaartse kracht (op een voorwerp dat in een vloeistof is ondergedompeld)
  • veerkracht;
  • wrijvingskracht;
  • spierkracht.

Wat betekent drukkracht?

Drukkracht = drukkracht is een normaalkracht die van buitenaf op een voorwerp wordt uitgeoefend en die probeert om het voorwerp samen te drukken. Een drukkracht staat tegenover een trekkracht.
Wat is de grootheid van kracht? De sterkte is een maat voor de hoeveelheid kracht die op een voorwerp kan worden uitgeoefend. Zij wordt gewoonlijk gemeten in eenheden van Newton (N).

Hoe bereken je volume in cm?

Om het volume in cm te berekenen moet men de afmetingen van het voorwerp in kwestie kennen. Zodra de afmetingen bekend zijn, moet men de formule voor het volume gebruiken, die lengte x breedte x hoogte is.

Door Saint Knoblock

Vergelijkbare artikelen

Wat kun je worden met E-commerce? :: Waarmee meet je volume?
Handige links