Huis > H > Hoe Gebruik Je De Functie Afronden In Excel?

Hoe gebruik je de functie afronden in Excel?

Als aantal_decimalen gelijk aan 0 is, wordt het getal afgerond op het dichtstbijzijnde gehele getal. Als aantal_decimalen kleiner dan 0 is, wordt het getal afgerond op de waarde links van het decimaalteken. Als u altijd naar boven (verder van nul af) wilt afronden, gebruikt u de functie AFRONDEN.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe haal je decimalen weg in Excel?

Ga als volgt te werk om decimalen te verwijderen uit getallen die u al hebt ingevoerd met vaste decimalen:

  1. Klik op Opties (Excel 2010 naar Excel 2016) of de Microsoft Office Knop.
  2. In de categorie Geavanceerd, onder Bewerkingsopties,schakelt u het selectievakje Automatisch een decimaalteken invoegen uit.
Vervolgens, hoe afronden na de komma? Bij het afronden kijk je naar het tweede getal achter de komma en kijk je of deze 5 of hoger is of lager. Bij 5 of hoger rond je het tweede getal achter de komma naar boven af, bij 4 of lager rond je het getal naar beneden af. Zo wordt 5,24 afgerond op één decimaal 5,2 en 5,25 afgerond op één decimaal 5,3.

Hoe rond je af op twee decimalen?

Om af te ronden op twee decimalen, moet je eerst bepalen welk cijfer in de tientallen staat. Dat kan door te kijken naar het cijfer rechts van het getal in kwestie. Als dit cijfer 4 of minder is, moet het getal naar beneden worden afgerond. Als het cijfer 5 of hoger is, moet het getal naar boven worden afgerond. Bijvoorbeeld, als het getal 12,345 is, is het cijfer op de tiende plaats 3, dus wordt het getal naar beneden afgerond op 12,34. Vervolgens, hoe rond je af op 2 decimalen excel? Om af te ronden op 2 decimalen in Excel gebruikt u de functie ROUND. De syntaxis voor de functie ROUND is ROUND(getal,decimalen), waarbij getal het getal is dat u wilt afronden en decimalen het aantal decimalen is waarop u wilt afronden. Bijvoorbeeld, om het getal 3,14159 af te ronden op 2 decimalen, gebruikt u de volgende formule: ROND(3,14159,2).

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik ik GPX bestanden?

Je kunt gpx gebruiken als je een fiets of wandel gps apparaat hebt. Je kunt het bestand openen met een app nadat je het hebt gedownload. De meeste apps zijn gratis.

Hoe rond je af op een heel getal?

Afronden op een heel getal betekent geen cijfers meer achter de komma.

  1. 8,7 wordt 9 want een 7 (= het eerste cijfer dat je niet meer laat staan) betekent het cijfer ervoor met 1 ophogen.
  2. 6,45 wordt 6 want een 4 (= het eerste cijfer dat je niet meer laat staan) betekent dat er niets verandert aan het cijfer ervoor.
Wat is afronden op een honderdtal? Als je probeert af te ronden naar het dichtstbijzijnde 100 tal, kijk je naar de plaats van de tientallen, de plaats rechts van het getal waar je naar afrond. Als de plaats van het tiental 5 of hoger is, dan rond je af naar boven. Het is een 5 (of hoger) dus ronden we af naar boven, naar 400. Wat heel logisch is.

Je kunt ook vragen wat zijn decimale getallen?

Een decimaal getal is een getal met cijfers voor en achter de komma. Net als een breuk is dit een manier om een gebroken getal weer te geven. In het decimale stelsel worden alle hele getallen weergegeven met behulp van tien verschillende cijfers. Hoe beduidende cijfers in Excel? De significante cijfers in Excel berekenen gaat als volgt:
1. Selecteer de cel of celbereik waarin u de significante cijfers wilt berekenen.
2. Klik op 'Start' en vervolgens op 'Programma's'.
3. Klik op 'Microsoft Office' en vervolgens op 'Microsoft Excel'.
4. Klik op 'Bestand' en vervolgens op 'Openen'.
5. Blader naar het Excel-bestand waarin u de significante cijfers wilt berekenen en dubbelklik erop om het te openen.
6. Selecteer de optie 'Gegevens' en vervolgens 'Cijfers omzetten naar significante cijfers'.
7. Klik op 'OK' om de berekeningen uit te voeren.

Wat dit betreft, wat is rond af op tienden?

Ronden naar tienden betekent dat je het getal afrondt naar de dichtstbijzijnde tiende.

Door Cacie

Vergelijkbare artikelen

Hoeveel cijfers achter de komma? :: Hoe rond je minuten af?
Handige links