Huis > H > Hoe Gebruik Je De Als Functie?

Hoe gebruik je de als functie?

Gebruik de functie ALS, een van de logische functies, om één waarde te retourneren als een voorwaarde waar is en een andere waarde als de voorwaarde onwaar is. Bijvoorbeeld: =ALS(A2>B2;"Budget overschreden";"OK") =ALS(A2=B2;B4-A4,"")

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik ik GPX bestanden?

Je kunt gpx gebruiken als je een fiets of wandel gps apparaat hebt. Je kunt het bestand openen met een app nadat je het hebt gedownload. De meeste apps zijn gratis.

Is gelijk aan of groter dan Excel?

VergelijkingsoperatorBetekenisVoorbeeld
= (gelijkteken)Gelijk aan=A1=B1
> (groter dan)Groter dan=A1>B1
< (kleiner dan)Kleiner dan=A1<B1
>= (groter dan of gelijk aan)Groter dan of gelijk aan=A1>=B1
Wat is een niet functie? Gebruik de functie NIET, een van de logische functies, als u zeker wilt zijn dat een waarde niet gelijk is aan een andere.

Hoeveel als functies in Excel?

Vanaf Excel 2019 zijn er ongeveer 400 functies in Excel. Welke van onderstaande functies geeft het totaal van de waardes die aan een bepaald criterium voldoen? De functie Array.prototype.reduce() geeft het totaal van de waarden die voldoen aan een bepaald criterium.

Gerelateerde artikelen

Waar gebruik je PNG voor?

Het is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met tekst en tekeningen. Wanneer u geen compromissen wilt sluiten over bepaalde details in een afbeelding, en wanneer u een transparante achtergrond nodig hebt, gebruikt u PNG.

Men kan zich ook afvragen: hoe noteer je een bereik in excel?

Als u een naamloze celverwijzing of -bereik wilt selecteren, typt u de celverwijzing van de cel of het celbereik dat u wilt selecteren en drukt u vervolgens op Enter. Typ bijvoorbeeld B3 om die cel te selecteren of typ B1:B3 om een cellenbereik te selecteren. Daarvan, hoe maak je een functie in excel? Een eenvoudige formule maken in Excel

  1. Klik op het werkblad op de cel waarin u de formule wilt invoeren.
  2. Typ het gelijkteken = en vervolgens de constanten en operatoren (maximaal 8192 tekens) die u in de berekening wilt gebruiken. Typ voor ons voorbeeld =1+1. Notities:
  3. Druk op Enter (Windows) of Return (Mac).

Wat kun je met de Formulebouwer?

Deze functie kan erg handig zijn bij kansberekeningen. Hoe ziet de formule eruit? Als het getal geen geheel getal is wordt het naar beneden afgerond. Of maak gebruik van de formulebouwer. Is gelijk aan of groter dan teken? De "is gelijk aan of groter dan"-teken (≥) geeft aan dat een waarde gelijk is aan of groter is dan de andere waarde. Het is een wiskundig symbool dat vaak wordt gebruikt in vergelijkingen en expressies.

Is gelijk aan in Excel?

Ja, "=" is hetzelfde als in Excel.

Door Willi

Vergelijkbare artikelen

Hoe werkt als Excel? :: Wat is het teken voor groter dan?
Handige links