Huis > W > Waarom Van Pop Naar Imap?

Waarom van POP naar IMAP?

Het verschil tussen IMAP en POP wordt vooral duidelijk wanneer je kijkt naar het mailgebruik. Met IMAP kun je e-mails op meerdere apparaten lezen en heb je altijd een back-up van je mails op de server staan. Met POP kun je e-mails lokaal openen en bewerken en heb je veel opslagruimte.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

En nog een vraag, wat is een imap account?

IMAP (Internet Messaging Access Protocol)

Met IMAP-accounts worden berichten opgeslagen op een externe server. Gebruikers kunnen zich aanmelden via meerdere e-mailclients op computers of mobiele apparaten en dezelfde berichten lezen.
Dus, wat is een pop account?
POP3(Post Office Protocol) is een manier om jouw e-mail op te halen in een e-mailprogramma zoals Microsoft Outlook. Met POP3 heb je jouw Postvak altijd op jouw eigen PC staan. Bij het ophalen worden alle binnenkomende e-mailberichten in principe van de server verwijderd. Alle e-mailprogramma's werken (goed) met POP3.

Wat is het verschil tussen IMAP en POP3?

IMAP (Internet Message Access Protocol) en POP3 (Post Office Protocol 3) zijn beide e-mailprotocollen die worden gebruikt voor het ophalen van e-mails van een externe server naar een lokale e-mailclient.
POP3 is de oudste van de twee protocollen en wordt over het algemeen als minder geschikt beschouwd dan IMAP. POP3 is alleen geschikt voor het eenvoudig ophalen van e-mail en ondersteunt geen complexere functies zoals push e-mail, e-mailmappen of zoeken op de server.
IMAP daarentegen is een moderner protocol dat alle bovengenoemde functies en meer ondersteunt. Bovendien laat IMAP standaard berichten achter op de server, wat POP3 niet doet, waardoor het een betere keuze is als u uw e-mail vanaf meerdere apparaten moet benaderen. Men kan zich ook afvragen: hoe kan ik pop3 veranderen in imap? Om uw pop3-account te veranderen in een imap-account, moet u naar uw accountinstellingen gaan. Zodra u in uw accountinstellingen bent, moet u de optie vinden om uw accounttype te wijzigen. Zodra u deze optie heeft gevonden, moet u "imap" selecteren in het drop-down menu. Nadat u deze keuze hebt gemaakt, moet u op "opslaan" klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Gerelateerde artikelen

Hoe CD rippen naar mp3?

Windows Media Player wordt gebruikt om de CD af te spelen. Zet Windows Media Player in bibliotheekmodus. In bibliotheekmodus gebruiken we Windows Media Player. Bovenaan in het menu kunt u het bestandsformaat instellen op mp3.

Men kan zich ook afvragen: kan je pop3 veranderen in imap?

In Outlook moet een POP3-account altijd eerst helemaal worden verwijderd om daarna opnieuw als IMAP-account te kunnen worden toegevoegd. Dit laatste is niet altijd zonder gevaren. Bij het verwijderen van een POP3-account worden namelijk ook de berichten verwijderd.
Hoe werkt POP mail?
De manier waarop POP werkt is door verbinding te maken met uw e-mailservice en alle nieuwe berichten van daar te downloaden. Zodra ze zijn gedownload naar uw pc of Mac, worden ze uit de e-mailservice verwijderd. Dit betekent dat wanneer een e-mailbericht is gedownload, dit alleen toegankelijk is via dezelfde computer.

Wat moet ik invullen bij IMAP?

Instellingen inkomende mailserver

Servernaam voor inkomende e-mail. Het e-mailadres dat u wilt instellen. Het poortnummer dat wordt gebruikt door de server voor inkomende e-mail. De meeste gebruiken 143 of 993 voor IMAP of 110 of 995 voor POP.
Dus, is imap veilig? Het korte antwoord is ja, IMAP is veilig. Het langere antwoord is dat het veilig is mits je de juiste stappen hebt genomen om je server en client software te beveiligen.
IMAP gebruikt SSL om alle communicatie tussen de server en de client te versleutelen. Dit betekent dat alle wachtwoorden of andere gevoelige gegevens die worden verzonden versleuteld zijn en dus niet kunnen worden afgeluisterd.
Om ervoor te zorgen dat uw IMAP-verbinding veilig is, moet u ervoor zorgen dat uw server geconfigureerd is om SSL te gebruiken en dat uw clientsoftware ook geconfigureerd is om SSL te gebruiken.

Vervolgens, waar kan ik mijn imap wachtwoord vinden?

Er zijn een paar plaatsen waar u uw IMAP-wachtwoord kunt vinden.
Controleer eerst de instellingen van uw e-mailprogramma. De meeste e-mailclients slaan het wachtwoord op in de accountinstellingen.
Als u het daar niet kunt vinden, zoek dan in de wachtwoordmanager van uw browser. Veel browsers slaan wachtwoorden op voor verschillende sites en toepassingen.
Als u uw wachtwoord nog steeds niet kunt vinden, kunt u contact opnemen met uw e-mailprovider. Zij kunnen u misschien helpen uw wachtwoord te achterhalen of opnieuw in te stellen.

Door Reifel Martorana

Vergelijkbare artikelen

Wat is mijn PPPoE gebruikersnaam en wachtwoord? :: Waarom is PDF betrouwbaar?
Handige links