Huis > W > Welke Woorden Horen Bij Een Opsomming?

Welke woorden horen bij een opsomming?

Opsomming
  • ten eerste, ten tweede, ten derde (enz.)
  • allereerst, eerst, om te beginnen.
  • bovendien, ook, en, daarnaast, verder.
  • niet alleen + maar ook (als combinatie)
  • als laatste, ten slotte, tot slot.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Is ook een opsomming?

Opsomming. Signaalwoorden: en, ook, verder, ten eerste/ten tweede, in de eerste plaats/in de tweede plaats, daarnaast, bovendien, vervolgens, ten slotte, als laatste. Voorbeeld: daarnaast houd ik ook veel van boerenkool en vissticks.
Mensen vragen ook: wat is de betekenis van het woord opsomming?
Opsommen (somde op, heeft opgesomd), optellen ; - verscheidene dingen achtereenvolgens noemen : hij somde alles op, wat hij nog doen moest. OPSOMMING, v. (-en).

Hoe maak je een opsomming in een zin?

Een opsomming is een lijst van items in een zin. Om een opsomming te maken, som je de items één voor één op, gescheiden door komma's. Wat gebruik je bij een opsomming? In een opsomming gebruikt u een reeks waarden om een eindige reeks opties weer te geven. Elke waarde in de verzameling komt overeen met een andere optie, en de verzameling als geheel vertegenwoordigt alle beschikbare opties. Opsommingen worden vaak gebruikt om zaken als dagen van de week of seizoenen van het jaar weer te geven.

Gerelateerde artikelen

Welke video heeft de meeste views?

Het is de meest bekeken video op de site, met 7,7 miljard views.

Men kan zich ook afvragen: wat is een ander woord voor opsomming?

opsomming (zn) : cedel, ceel, enumeratie, lijst, nummering, opgaaf, opgave, opnoeming, optelling, register.
Mensen vragen ook: wat voor een signaalwoord is uiteindelijk?
Samenvatting of conclusie: dus, kortom, concluderend, samenvattend, hieruit volgt, uiteindelijk, hieruit kunnen we afleiden, samengevat, alles bij elkaar, met andere woorden, al met al, daarom, dat houdt in, alles overziend, alles afwegend, slotsom.

Wat is een Signaalzin?

Signaalzinnen: Duidelijk maken wat volgt (aankondigend)/wat geweest is (terugblikkend). Voorbeelden signaalwoorden: - Opsomming: Ook, bovendien, verder, eveneens, dan, vervolgens, daarnaast, ten eerste... ten tweede, zowel...
Dienovereenkomstig, wat is een opsomming en een tegenstelling? Bij een opsomming worden alle elementen van een verzameling opgesomd. Een contradictie is een uitspraak die onwaar is.

Wat is een opsomming wikikids?

Een lijstwiki is een website waarmee gebruikers artikelen over onderwerpen van hun keuze kunnen maken, bewerken en aan elkaar koppelen. Wiki's met lijsten worden vaak gebruikt om encyclopedieën of andere naslagwerken te maken.

Door Manvil Bargmann

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een puntsgewijze opsomming? :: Waarom heeft mijn simkaart geen service?
Handige links