Huis > W > Wat Is Een Primaire Sleutel In Een Database?

Wat is een primaire sleutel in een database?

Een primaire sleutel is een veld of groep velden met waarden die uniek zijn in de hele tabel. De waarden van de sleutel kunnen worden gebruikt om naar hele records te verwijzen, omdat elke record een andere waarde voor de sleutel heeft.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je een database?

Naast het vak Bestandsnaam, blader naar de nieuwe locatie en klik op OK. Klik op Aanmaken. De database wordt aangemaakt met een lege tabel genaamd Tabel1 en wordt geopend in de Datablad-weergave.

Wat is een record in een database?

Een database bestaat uit afzonderlijke records, die elk op hun beurt bestaan uit bij elkaar horende velden. Zo kunnen bijvoorbeeld de velden naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van de familie Akkermans de eerste record van een database zijn, die van de heer Aksen de tweede, enzovoort.
Wat is een Surrogaatsleutel?
Wat is een surrogaatsleutel? Een surrogaatsleutel in een tabel is een kolom met een unieke id voor elke rij. De sleutel wordt niet gegenereerd op basis van de tabelgegevens.

Wat is een veel op veel relatie?

Een many-to-many relatie verwijst naar een relatie tussen twee entiteiten/tabellen in een database waarbij elke record in de ene tabel meerdere overeenkomende records in de tweede tabel kan hebben, en omgekeerd. Dit in tegenstelling tot een één-op-één relatie, waarbij elke record in de eerste tabel slechts één overeenkomstige record in de tweede tabel kan hebben. En het is ook anders dan een één-op-veel relatie, waarbij elke record in de eerste tabel meerdere overeenkomstige records in de tweede tabel kan hebben, maar elke record in de tweede tabel slechts één overeenkomstige record in de eerste tabel kan hebben. Waar dient een sleutel voor informatica? Een sleutel wordt gebruikt voor berekeningen in de CPU, de centrale verwerkingseenheid van een computer. De CPU is verantwoordelijk voor het uitvoeren van instructies van een computerprogramma.

Gerelateerde artikelen

Kan sleutel niet omdraaien deur?

Het cilinderslot zal niet draaien als je de sleutel nog hebt, en het is meestal geblokkeerd door een vastzittende pal. Een cilinderslot heeft kleine veertjes en pallen en als een daarvan blokkeert, kan de sleutel niet worden omgedraaid.

Wat is een refererende sleutel?

Refererende sleutel – een veld in een tabel dat een record in een andere tabel identificeert. Waarden in refererende sleutels moeten niet uniek zijn in de tabel en ze mogen leeg zijn. Een tabel mag meerdere refererende sleutels bevatten.
Men kan zich ook afvragen: wat is een veldnaam in access?
In de kolom 'Veldnaam' worden de eerder ingevoerde namen 'Id', 'Naam' en 'Voornaam' getoond, die in de ontwerpweergave kunnen worden gewijzigd door de veldnaam gewoon aan te klikken. Je kan zelf het gegevenstype van een veld wijzigen of invoeren (wanneer het een nieuw veld betreft).

Wat is een record in Word?

Een record: bevat specifieke gegevens, zoals informatie over een bepaalde werknemer of een bepaald product. Een veld: bevat gegevens met betrekking tot één aspect van het onderwerp van de tabel, zoals de voornaam of het e-mailadres.
Dit in overweging nemend, wat is een record ict? Een record ict is een term die wordt gebruikt om een set gegevens te beschrijven die wordt gebruikt om informatie over een specifiek onderwerp op te slaan. Deze reeks gegevens kan worden opgeslagen in verschillende formaten, waaronder tekst, afbeeldingen, audio en video. Een record ict wordt typisch gebruikt om informatie over een specifieke gebeurtenis, persoon of ding op te slaan.

Wat is een vreemde sleutel SQL?

Een foreign key is een veld in een relationele tabel dat overeenkomt met de primary key kolom van een andere tabel. De foreign key kan worden gebruikt voor kruisverwijzingen tussen tabellen. SQL Server ondersteunt foreign keys om gegevensintegriteit af te dwingen.

Door Lindahl

Vergelijkbare artikelen

Wat doet de verwijzende sleutel? :: Wat is het meervoud van industrie?
Handige links