Huis > W > Wat Betekent Recursief?

Wat betekent recursief?

Zichzelf herhalend. Een proces is recursief als een van de stappen waar het proces uit bestaat vraagt om herhaling van het volledige proces.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Je kunt ook vragen wat is recursief denken?

Het ligt ingewikkelder, want die ander denkt ook na over wat jij kunt weten. Je moet dus ook bedenken; 'Ik denk dat hij denkt dat ik weet...'. En zo kun je doorgaan. Het wordt 'recursief denken' genoemd, een zich herhalend denken.
Trouwens, hoe werkt recursie?
Een recursieve formule geeft aan hoe je elke term uit de voorafgaande term berekent. Je hebt hiervoor de beginterm nodig, dit is de startwaarde van je getallenreeks. Je kunt het misschien onthouden door te denken aan het woord recursief. Deze term komt namelijk uit het Latijn.

Daarvan, wat is recursie wiskunde?

Recursiewiskunde is een manier om een probleem op te lossen door het op te splitsen in kleinere deelproblemen. De kleinere deelproblemen worden dan recursief opgelost, wat betekent dat de oplossing van elk deelprobleem wordt gebruikt om het volgende deelprobleem op te lossen. Dit proces wordt herhaald totdat het hele probleem is opgelost. Dus, wat is een directe formule? Een directe formule is een formule waarin de variabelen expliciet in termen van elkaar zijn gegeven. Bijvoorbeeld, de formule voor de omtrek van een cirkel is C = 2πr, waarbij r de straal van de cirkel is. In deze formule is C direct gegeven in termen van r, dus het is een directe formule.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

Dus, wat is een recursieve relatie?

Vormen van recursie

Wanneer een functie in een programma eindigt met een aanroep van zichzelf, spreekt men van 'staartrecursie'. Wanneer twee functies elkaar aanroepen, is sprake van 'wederzijdse recursie'.
Bovendien, wat is recursiviteit in taal?
Recursief = Zichzelf herhalend. Een proces is recursief als een van de stappen waar het proces uit bestaat vraagt om herhaling van het volledige proces.

Men kan zich ook afvragen: wat is het verschil tussen een meetkundige rij en een rekenkundige rij?

Een rij waarbij elke term met eenzelfde getal verschilt van de vorige noemt men een rekenkundige rij. Het verschil, v, tussen twee opeenvolgende termen is steeds gelijk. Beschouw de rij 6, 18, 54, 162, 486, 1458,... Een rij waarbij elke term met eenzelfde factor verschilt van de vorige noemt men een meetkundige rij.
Wat is een recursieve structuur? Een recursieve structuur is een gegevensstructuur die een of meer verwijzingen bevat naar andere structuren van hetzelfde type. Hierdoor kan een structuur worden gedefinieerd in termen van zichzelf, wat nuttig kan zijn voor het weergeven van gegevens met een recursief karakter, zoals bomen en lijsten.

Daarvan, wat is een getallenrij?

Een getallenrij is een rij getallen waarin elk opeenvolgend getal wordt verkregen door een vast getal, het gemeenschappelijk verschil genoemd, op te tellen bij het voorgaande getal in de rij.

Door Tessi Mateer

Vergelijkbare artikelen

Wat is de betekenis van rigoureus? :: Wat gebeurt er met de moleculen bij een chemische reactie?
Handige links