Huis > W > Wat Is De Betekenis Van Rigoureus?

Wat is de betekenis van rigoureus?

Rigoureus betekende oorspronkelijk 'streng', maar nu ook 'grondig, veelomvattend'. Het gaat terug op het Frans, dat nog steeds rigoureux ('streng, onverbiddelijk') kent. In het Franse woord is het Latijnse rigor ('hardheid, gestrengheid, bittere kou') te herkennen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is de betekenis van achtergrond?

Het brandpunt van de aandacht ligt vaak achter de voorgrond.

Dienovereenkomstig, hoe schrijf je rigoureus?

In het Nederlands was rigoreus (met een o) een tijdlang een veelgebruikte spelling, maar onder invloed van het Frans werd later rigoureus de officiële vorm.
Je kunt ook vragen hoe noem je iemand die punctueel is?
Accuratesse betekent dat je houdt van nauwkeurigheid en precisie. Je bent punctueel, grondig, stipt, precies, nauwgezet en minutieus in de afwerking. Je hebt oog voor details en je kunt aandachtig werken. Constateer je een fout of onvolledigheid dan rust je niet totdat je precies weet van de hoed en de rand.

En nog een vraag, wat is de betekenis van radicaal?

Radicaal verwijst meestal naar iets dat fundamenteel of extreem is. In de wiskunde wordt een radicaal vaak gebruikt om een vierkantswortel aan te duiden. Bijvoorbeeld, de wortel van 9 is 3, want 3 in het kwadraat is 9. Wat is een rigide? In de natuurkunde en techniek is een stijf lichaam een vast lichaam waarin de vervorming nul of verwaarloosbaar is. Meer specifiek moet de lineaire en hoeksnelheid van een star lichaam nul zijn om het als star te beschouwen. Dit betekent dat een star lichaam een voorwerp moet zijn dat niet van vorm verandert wanneer er externe krachten op inwerken.

Gerelateerde artikelen

Wat is de betekenis van device?

Een apparaat is een term in de Engelse taal. Hardware is datgene waar software op draait. Het is een onderdeel van een computer. Een apparaat is een CD-ROM speler, printer of modem.

Hoe schrijf je applaudisseren?

applaudisseren = applaudisseren werkw. Uitspraak: [ɑplɑudi`serə(n)] Verbuigingen: applaudisseerde (verl. tijd enkelv.) Verbuigingen: heeft geapplaudisseerd (volt.
Hoe schrijf ik correct?
Hoe kun je correct krachtiger uitdrukken? foutloos, goed. burgerlijk, saai, zonder af te wijken van de etiquetten, "politiek correct". met goede manieren, zoals het hoort vb: mijn baas is altijd correct gekleed Synoniemen: behoorlijk fatsoenlijk keurig netjes voorkomend beschaafd zedelijk gepast Tegenste...

Hoe schrijf je reglement?

reglement - zelfstandig naamwoord uitspraak: re-gle-ment 1. een verzameling regels die gelden in een bepaalde organisatie ♢ in het reglement van de voetbalclub staat dat je medisch gekeurd moet worden Zelfstandig naamwoord: re-gle-ment
Wat dit betreft, wat is punctueel definitie? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het voor interpretatie vatbaar is. Een punctueel persoon zou kunnen worden beschouwd als iemand die altijd op tijd is, of die taken binnen een bepaald tijdsbestek kan voltooien.

Dit in overweging nemend, wat is een ander woord voor perfectionist?

Een perfectionist is iemand die extreem hoge eisen stelt en altijd streeft naar perfectie. Een ander woord voor perfectionist is iemand die extreem detailgericht is of een zeer sterke werkethiek heeft.

Door Dorothea

Vergelijkbare artikelen

Is accuraat hetzelfde als nauwkeurig? :: Wat betekent recursief?
Handige links