Huis > W > Wat Is De Betekenis Van Homoniem?

Wat is de betekenis van homoniem?

Twee woorden zijn homoniem als ze een gelijke uitspraak en spelling hebben, maar een duidelijk verschillende betekenis. Homonymie komt ook voor bij woorden die tot verschillende woordsoorten behoren. Ook zinnen kunnen homoniem zijn.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is de betekenis van achtergrond?

Het brandpunt van de aandacht ligt vaak achter de voorgrond.

Dienovereenkomstig, welke woorden hebben 2 betekenissen?

Een woord is polyseem als het meer dan één betekenis heeft, maar de verschillende betekenissen wel met elkaar verband houden. Bij polysemie worden de verschillende betekenissen onder één woord in de woordenboeken opgenomen.
Daarvan, welke woorden zijn homofonen?
Homofonen zijn woorden die precies hetzelfde klinken maar verschillend gespeld worden en ook een verschillende betekenis hebben. Een aantal voorbeelden: Kou – kauw. Lijden – leiden – Leiden (de stad)

Daarvan, wat is het verschil tussen een homoniem en een synoniem?

Een homoniem is een woord dat dezelfde klank en spelling heeft als een ander woord, maar een andere betekenis. Een synoniem is een woord dat dezelfde betekenis heeft als een ander woord. Dienovereenkomstig, wat is een antoniem voorbeeld? Het antoniem van "voorbeeld" is "tegenvoorbeeld."

Gerelateerde artikelen

Wat is de betekenis van device?

Een apparaat is een term in de Engelse taal. Hardware is datgene waar software op draait. Het is een onderdeel van een computer. Een apparaat is een CD-ROM speler, printer of modem.

Wat is het verschil tussen een Hyponiem en een Hyperoniem?

Een hyponiem – het tegenovergestelde van een hyperoniem – is een woord waarvan een deel van de betekenis valt onder een algemener woord: een stoel is een hyponiem van meubels, een tulp is een hyponiem van bloem.
Dienovereenkomstig, welke woorden hebben meer dan 3 betekenissen?
Welk woord heeft meer dan 3 betekenissen? Bij het begrip morgenster komen er diverse betekenissen naar boven. Het is een ster, een plant, het staat voor Maria, Jezus en de duivel, een wapen en een bastion. Het is ook nog eens een vlag en een heraldiek symbool.

Welk woord heeft de meeste betekenissen?

Morgenster is bij lange na niet het Nederlandse woord met de meeste betekenissen. Dat is het woordje 'van', met maar liefst 61 verschillende betekenissen. 'Van' is een voorzetsel waarmee schier eindeloos gevarieerd kan worden. Als het gaat om een zelfstandig naamwoord met veel betekenissen, dan wint het woordje 'slag'.
Dus, wat zijn dubbelzinnige woorden? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat de term "dubbelzinnig" op verschillende manieren kan worden geïnterpreteerd. In het algemeen zijn dubbelzinnige woorden echter woorden die op meer dan één manier kunnen worden geïnterpreteerd, of die meerdere betekenissen hebben. Daardoor kunnen ze moeilijk te begrijpen of te gebruiken zijn in de communicatie.

Wat dit betreft, wat is een voorbeeld van homofoon?

Een homofoon is een woord dat hetzelfde wordt uitgesproken als een ander woord, maar een andere betekenis heeft. Bijvoorbeeld, de woorden "paar" en "peer" zijn homofonen.

Door Boeke

Vergelijkbare artikelen

Hoe noem je woorden waarvan de betekenis hetzelfde is? :: Wat is het doel van DoS?
Handige links