Huis > W > Wat Is Een Samengetrokken Woord?

Wat is een samengetrokken woord?

Samentrekking is een vorm van nevenschikking waarbij identieke woorden of woorddelen bij maar één lid worden uitgedrukt en bij de overige leden worden weggelaten. Het voordeel van samentrekken is dat identieke woorden of woorddelen niet herhaald hoeven te worden, waardoor de formulering beknopter wordt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik je het woord aldus?

De minister zei dat we meer moeten bezuinigen.

Daarvan, wat is een samentrekking voorbeeld?

Samentrekking komt dus op drie niveaus voor: op woordniveau (in- en uitvoer), op woordgroepniveau (grote en kleine projecten) en op zinsniveau (Hij houdt wel van appeltaart, maar niet van chocoladecake). Ook samentrekking van een samenstelling en een woordgroep komt voor: basis- en voortgezet onderwijs.
Wat zijn de woordgroepen?
Een woordgroep is een opeenvolging van woorden die bij elkaar horen, maar die niet samen één woord vormen (ronde tafel, een heel mooi boek).

Hoe heet een samenvoeging van twee woorden?

Een voegwoord is een woord dat twee andere woorden of twee groepen woorden verbindt. De meest voorkomende voegwoorden zijn en, of, en maar. Wat is een foutieve samentrekking? Een foutieve wee, ook wel een valse bevalling genoemd, is een soort Braxton Hicks wee. Het is een verstrakking van de baarmoederspieren die tijdens de zwangerschap kan optreden, vaak in het derde trimester. In tegenstelling tot echte weeën leidt een wee niet tot verwijding van de baarmoederhals.

Gerelateerde artikelen

Kan je in Word 1 woord meerdere keren vervangen?

Typ op de tweede regel het woord waarnaar u wilt zoeken. Er kunnen meerdere woorden tegelijk worden vervangen. U kunt meer dan één optie toepassen.

Wat zijn de voegwoorden?

Voegwoorden zijn en, maar, want, dat, omdat etc. Het zijn woorden die zinnen met elkaar verbinden. Als je twee of meer gelijkwaardige zinnen met elkaar wilt verbinden, gebruik je een nevenschikkend voegwoord (en, maar, want).
Bovendien, wat is de samentrekking in deze zin?
Een samentrekking is een zin waarin een woord of een woorddeel wordt weggelaten uit een zinsdeel (of woordsgroep), omdat hetzelfde woord al eens in de zin voorkomt. Het deel wat wordt weggelaten zorgt er dan voor dat de zin korter wordt, en dus wordt samengetrokken.

Men kan zich ook afvragen: hoe herken je een samentrekking?

Een samentrekking houdt in dat je delen van een zin weglaat. Het gaat dan om onderdelen die meerdere keren in een zin voorkomen. Je kunt woorden weglaten als ze dezelfde betekenis en dezelfde grammaticale functie hebben en als ze op dezelfde plaats in de zin staan in een gelijksoortige zin.
Dienovereenkomstig, waar moet een goede samentrekking aan voldoen? Een goede samentrekking moet aan de volgende criteria voldoen:
1. Ze moet sterk en aanhoudend zijn, met een piekintensiteit die groter is dan het rustniveau.
2. Ze moet minstens 10 seconden duren.
3. Hij moet gevolgd worden door een korte ontspanningsperiode.

Bovendien, wat is een woordgroep voorbeeld?

Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat het kan variëren afhankelijk van wat voor soort woordgroep u zoekt. Enkele voorbeelden van woordgroepen zijn echter zinnen, idiomen, spreektaal en andere dergelijke woordgroepen.

Door Lannie Mazur

Vergelijkbare artikelen

Wat is het verschil tussen woordgroep en zin? :: Hoeveel pixels in een scherm?
Handige links