Huis > W > Wat Is Een Ander Woord Voor Code?

Wat is een ander woord voor code?

code, erecode, gedragscode, conventie, fatsoen, formaliteit, manier, manieren, omgangsvorm, omgangsvormen, plichtpleging. manier (zn) : code, erecode, gedrag, gedragscode, manieren, omgangsvorm, omgangsvormen, zede.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Hoe schrijf je duizend in cijfers?

honderdtallen tot duizend: driehonderd, negenhonderd; duizendtallen tot en met twaalfduizend: zesduizend, tienduizendste; de woorden miljoen, miljard, biljoen, enz.: vier miljoen, zeven miljardste. Hoe schrijf je cijfers in letters? De vuistregel is dat we in lopende tekst de getallen onder de twintig, de tientallen en de ronde getallen daarboven in letters schrijven. De andere getallen schrijven we doorgaans in cijfers. Bij miljoen en miljard zijn combinaties van cijfers en woorden mogelijk.

Hoe schrijf je 2.5 miljoen in cijfers?

2,500,000 Wat dit betreft, hoe maak je onzichtbare inkt? Er zijn een paar manieren om onzichtbare inkt te maken. Eén manier is om citroensap te gebruiken. Hiervoor heb je een wattenstaafje en wat citroensap nodig. Doop het wattenstaafje in het citroensap en schrijf dan je boodschap op een stuk papier. Laat het papier drogen en houd het dan tegen een lamp. Door de warmte van de lamp wordt het citroensap donkerder en verschijnt je boodschap.
Een andere manier om onzichtbare inkt te maken is om zuiveringszout te gebruiken. Hiervoor heb je een wattenstaafje en wat zuiveringszout nodig. Los het zuiveringszout op in water en doop het wattenstaafje in de oplossing. Schrijf je boodschap op een stuk papier en laat het papier drogen. Als je klaar bent om je boodschap te onthullen, houd je het papier tegen een gloeilamp. Door de warmte van de lamp wordt het zuiveringszout donkerder en verschijnt je boodschap.

Gerelateerde artikelen

Waar gebruik je PNG voor?

Het is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met tekst en tekeningen. Wanneer u geen compromissen wilt sluiten over bepaalde details in een afbeelding, en wanneer u een transparante achtergrond nodig hebt, gebruikt u PNG.

Mensen vragen ook: hoe maak je geheimschrift met citroensap?

Zo doe je 't:

  1. Pers de citroen uit en doop de satéprikker in het sap. Je satéprikker is nu je pen en het sap is de inkt.
  2. Schrijf een geheime boodschap op het papier.
  3. Laat het goed drogen.
  4. Vraag of je vader of moeder met een strijkijzer over het papier wil strijken.
  5. De boodschap wordt weer zichtbaar!
Dienovereenkomstig, hoe lang bestaat geheimtaal? De Engelse componist Edward Elgar schreef in 1897 een brief in geheimschrift aan een vriendin, Dora. Zij kon de boodschap niet ontcijferen en Elgar gaf geen uitleg.

Mensen vragen ook: wat betekent cryptografie?

Cryptografie wordt gebruikt om gegevens over te dragen die niet leesbaar mogen zijn door andere partijen. Alleen de ontvanger -en eventueel ook de zender- beschikt over de juiste sleutel om de te ontcijferen gegevens in hun originele vorm te herstellen. Dit in overweging nemend, wat is een mystery cache? Een mystery cache is een soort geocache waarbij je niet weet waar de cache zich bevindt totdat je een aantal aanwijzingen hebt opgelost. De aanwijzingen kunnen bijvoorbeeld leiden naar een coördinaat of een andere aanwijzing. Soms is het ook mogelijk dat je een foto moet maken op een bepaalde plek om de volgende aanwijzing te krijgen.

En nog een vraag, wie heeft de meeste caches gevonden?

De meeste caches zijn waarschijnlijk gevonden door iemand in de Verenigde Staten, aangezien dit het land is waar geocaching is ontstaan. In Nederland zijn er ook veel geocachers actief.

Door Brunelle

Vergelijkbare artikelen

Welk deel is Harry Potter en de Geheime Kamer? :: Hoe codes ontcijferen?
Handige links