Huis > W > Wat Is Een Vreemde Sleutel Sql?

Wat is een vreemde sleutel SQL?

Vreemde sleutel (Foreign Key): een kolom in de databasetabel dat de primaire sleutel in een andere tabel is. Het kan meerdere null en/of dubbele waarden accepteren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kan sleutel niet omdraaien deur?

Het cilinderslot zal niet draaien als je de sleutel nog hebt, en het is meestal geblokkeerd door een vastzittende pal. Een cilinderslot heeft kleine veertjes en pallen en als een daarvan blokkeert, kan de sleutel niet worden omgedraaid.

Vervolgens, wat zijn constraints sql?

Een constraint in een database is een vastgelegde voorwaarde, bedoeld om de integriteit of logica van de opgeslagen gegevens te bewaken. Een constraint zorgt ervoor dat er een foutmelding wordt gegeven als de betreffende regel overtreden dreigt te worden.
Dit in overweging nemend, wat is een surrogaatsleutel?
Wat is een surrogaatsleutel? Een surrogaatsleutel in een tabel is een kolom met een unieke id voor elke rij. De sleutel wordt niet gegenereerd op basis van de tabelgegevens.

Wat is een genormaliseerde database?

Een genormaliseerde database is een database die is georganiseerd volgens een reeks regels die bedoeld zijn om de redundantie van gegevens te verminderen en de integriteit van gegevens te verbeteren. De meest gebruikelijke set regels voor normalisatie is de eerste normale vorm, die vereist dat alle gegevens in een enkele tabel worden opgeslagen. Wat is een N op M relatie? Een N op M relatie is een relatie tussen twee entiteiten waarbij een entiteit gerelateerd kan zijn aan meerdere entiteiten en die entiteiten gerelateerd kunnen zijn aan meerdere andere entiteiten.

Gerelateerde artikelen

Waarom krijg ik vreemde vriendschapsverzoeken op Facebook?

Veel vreemde vriendverzoeken ontstaan omdat je bent toegevoegd aan een lijst met ongewenste mail. Als je voor hen een tijdje inactief bent, word je van deze lijst verwijderd.

Dus, wat is een samengestelde sleutel?

Een compound key (samengestelde sleutel) is een key die uit meerdere kolommen bestaat, omdat één kolom niet uniek genoeg is. Voorbeeld van een compound key: postcode & huisnummer samen identificeren een adres.
Je kunt ook vragen wat is primary key in sql?
In een tabel is het best handig om een rij / record uniek te kunnen identificeren. Daarom wordt er binnen databases gebruik gemaakt van een zogenaamde primary key, in het Nederlands: een primaire sleutel. Met behulp van deze waarde kun je altijd het record terug vinden in deze tabel.

Hoe data normaliseren?

Normalisatie is het proces van het ordenen van gegevens in een database. Dat betreft het maken van tabellen en het leggen van relaties tussen die tabellen op basis van regels die als doel hebben de gegevens te beveiligen en de database flexibeler te maken door redundantie en inconsistente afhankelijkheid te voorkomen.
Waarom Denormaliseren? Er zijn verschillende redenen om gegevens te denormaliseren:
1. Om de queryprestaties te verbeteren: Wanneer gegevens worden genormaliseerd, zijn ze vaak verspreid over meerdere tabellen. Dit kan meer werk vergen om de gegevens op te halen, omdat de query de tabellen moet samenvoegen. Denormaliseren van de gegevens kan de prestaties verbeteren door de gegevens in minder tabellen te houden.
2. Om update anomalieën te verminderen: Genormaliseerde gegevens kunnen vaak last hebben van update anomalieën, waarbij één wijziging op meerdere plaatsen moet worden doorgevoerd. Denormaliseren van de gegevens kan deze anomalieën verminderen door de gegevens in minder tabellen te houden.
3. Om de consistentie van de gegevens te verbeteren: Genormaliseerde gegevens kunnen vaak inconsistent zijn, omdat ze verspreid zijn over meerdere tabellen. Denormaliseren van de gegevens kan de consistentie verbeteren door de gegevens in minder tabellen te houden.
4. Om de opslagvereisten te verminderen: Genormaliseerde gegevens vereisen vaak meer opslag dan gedenormaliseerde gegevens, omdat ze verspreid zijn over meerdere tabellen. Denormalisatie van de gegevens kan de opslagvereisten verminderen door de gegevens in minder tabellen te houden.

Trouwens, wat is normaliseren statistiek?

Er zijn een paar verschillende manieren om gegevens te normaliseren, maar de meest gebruikelijke manier is de gegevens zo te schalen dat ze binnen een bepaald bereik vallen. Dit kan worden gedaan door van alle datapunten de minimumwaarde af te trekken en dan te delen door het bereik. Dit zorgt ervoor dat alle datapunten tussen 0 en 1 liggen.

Door Hashimoto Rockymore

Vergelijkbare artikelen

Wat is een veel op veel relatie? :: Wat is een denial of service?
Handige links