Huis > W > Wat Is Een Homoniem Voorbeeld?

Wat is een homoniem voorbeeld?

Homoniemen zijn woorden die er hetzelfde uitzien en hetzelfde klinken, maar een verschillende betekenis hebben. Bijvoorbeeld bank (om op te zitten) en bank (als geldinstelling). Naast homoniemen bestaan er homofonen: woorden die hetzelfde klinken, maar verschillend worden geschreven. Bijvoorbeeld hart en hard.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een acroniem voorbeeld?

Een woord is samengesteld uit de eerste letters van een zin. 'Ben zo terug' en 'yolo' zijn voorbeelden van afkortingen. Ook het modieuze 'ff' voor 'even' behoort tot de afkortingen.

Wat is de grondvorm van een woord?

De grondvorm is het woord zonder letter(s) ervoor of erachter. Bij een woord in h... Voorbeelden van grondvormen zijn: vierkant, rechthoek, cirkel, driehoek, kubus, bol, cilinder, prisma en piramide. Bij het etaleren maak je gebruik van deze grondvormen.
Wat is een abstractieniveau?
De mate waarin iets wordt voorgesteld door het gebruik van symbolen en generalisaties in plaats van door concrete feitelijke informatie.

Wat is het tegenovergestelde van abstracte kunst?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want er is geen vaststaand tegendeel van abstracte kunst. Sommige mensen zouden kunnen zeggen dat het tegenovergestelde van abstracte kunst representatieve kunst is, of kunst die herkenbare onderwerpen afbeeldt. Andere mensen zouden kunnen zeggen dat het tegenovergestelde van abstracte kunst niet-objectieve kunst is, of kunst die niet verwijst naar specifieke objecten of onderwerpen. Uiteindelijk is het aan het individu om te beslissen wat het tegenovergestelde van abstracte kunst is. Wat is een ander woord voor abstracte? Er is geen enkel woord dat dezelfde betekenis heeft als "abstract", maar er zijn verschillende woorden die in de buurt komen. "Conceptueel", "theoretisch" en "geïdealiseerd" zijn termen die gebruikt kunnen worden in plaats van "abstract".

Gerelateerde artikelen

Wat is een mediaan voorbeeld?

De mediaan is 14 als er een even aantal getallen is: 10, 11, 12, 13, 15, 20, 23, 35, de twee in het midden (13 en 15) worden opgeteld en gedeeld door 2.

Wat betekent intimiteit in de zorg?

Intimiteit is een breed begrip van nabijheid, contact en verbondenheid. Vormen van intimiteit zijn bijvoorbeeld hand-in-hand zitten, een knuffel, een arm om je heen, voeten laten masseren. Voorbeelden waarbij iemand 'nabijheid' ervaart en zich niet of minder alleen voelt.
Bovendien, wat is de betekenis van het woord exclusief?
I exclusief bijv. naamw. Uitspraak: [ɛksklyˈzif] 1) waarbij andere dingen zijn uitgesloten Voorbeeld: `de exclusieve rechten op het publiceren van de foto's`Antoniem: inclusief Synoniemen: zonder, niet inbegrepen 2) ze...

Hoe word je intiem?

Niet elke relatie start echter direct met zo'n intieme verbondenheid. En als dat wel zo is, moet je er moeite voor doen om zo close te blijven.
...
Volg deze 10 stappen, dan komt dat helemaal goed!
  1. Leg je telefoon weg.
  2. Maak oogcontact.
  3. Fysieke intimiteit.
  4. Spiritualiteit.
  5. Let goed op.
  6. Deel je leven.
  7. Accepteren.
  8. Steun elkaar.
Dienovereenkomstig, hoe intieme relatie? Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat het kan variëren naargelang de betrokkenen en waar zij zich prettig bij voelen. Sommige mensen voelen zich misschien alleen prettig bij een zeer hechte, intieme relatie, terwijl anderen zich misschien meer op hun gemak voelen bij iets minder intiems. Het is belangrijk om met je partner(s) te communiceren om uit te zoeken welke mate van intimiteit voor jullie beiden comfortabel is.

Wat is het verschil tussen intimiteit en seksualiteit?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want het is subjectief en kan van persoon tot persoon verschillen. Maar in het algemeen wordt intimiteit vaak gezien als een diepere, meer emotionele band tussen twee mensen, terwijl seksualiteit meer gericht is op de fysieke aspecten van aantrekking en seksuele activiteit. Intimiteit kan seksualiteit omvatten, maar is daar niet toe beperkt.

Door Mauralia Huisenga

Vergelijkbare artikelen

Wat is moreel gedrag? :: Wat is een synoniem voor intieme?
Handige links