Huis > H > Heb Ik Windows Powershell Nodig?

Heb ik Windows PowerShell nodig?

Windows PowerShell dient als een automatiseringshulpmiddel voor systeembeheerders, zowel voor IT-afdelingen als voor externe entiteiten, zoals managed service providers, vanwege de scripting mogelijkheden. PowerShell is ontstaan als een fatsoenlijk aanbod dat alleen beschikbaar was op Windows.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kan je Keynote openen in Windows?

Als u andere presentaties in andere apps wilt openen, moet u de Keynote-app gebruiken. Microsoft PowerPoint-presentaties en andere bestandstypen kunnen in Keynote worden geopend. Presentaties kunnen worden geopend op een iPad, iPod touch of Mac.

Dit in overweging nemend, hoe gebruik je powershell?

Met behulp van Powershell kun je bij het besturingssysteem van je PC als het ware in de machinekamer kijken en deze bedienen door simpelweg een script in te voeren. Powershell is geïnstalleerd op iedere computer; je hoeft alleen maar naar het woord te zoeken in het startmenu.
Wat is PowerShell ISE?
De Windows PowerShell Integrated Scripting Environment (ISE) is een hosttoepassing voor Windows PowerShell. In de ISE kunt u opdrachten uitvoeren en scripts schrijven, testen en foutopsporing uitvoeren in één Windows grafische gebruikersinterface op basis van een afbeelding.

Bovendien, wat is cmdlets?

Cmdlets zijn speciale soorten hulpmiddelen die worden gebruikt in de PowerShell-omgeving. Cmdlets volgen een specifieke naamgevingsconventie die aangeeft wat ze doen. Zo krijgt het cmdlet Get-Process informatie over processen die op een computer draaien.
Cmdlets zijn krachtig omdat ze kunnen worden gebruikt om taken te automatiseren. Het cmdlet Get-Process kan bijvoorbeeld worden gebruikt om informatie te krijgen over alle processen die op een computer draaien. Deze informatie kan vervolgens worden doorgestuurd naar een ander cmdlet, zoals Stop-Process, waarmee alle processen kunnen worden gestopt.
De PowerShell-omgeving bevat een groot aantal cmdlets, en er komen voortdurend nieuwe bij. Met PowerShell kunnen gebruikers ook hun eigen cmdlets maken. Welke versie van PowerShell heb ik? De versie van PowerShell die je hebt kun je vinden door het commando uit te voeren. Dit geeft u uitvoer die lijkt op de volgende:
PS C:\>
Name Value
---- -----
PSVersion 5.1.14409.1005
PSEdition Desktop
PSCompatibleVersions {1.0, 2.0, 3.0, 4.0...}
BuildVersion 10.0.14409.1005
CLRVersion 4.0.30319.42000
WSManStackVersion 3.0
PSRemotingProtocolVersion 2.3
SerializationVersion 1.1.0.1
De waarde "PSVersion" is uw PowerShell-versie. In dit voorbeeld is de versie 5.1.

Gerelateerde artikelen

Hoe Pages bestand openen op Windows?

Als u een Pages-document wilt openen in een andere app, zoals Microsoft Word, kunt u Pages gebruiken om het document te converteren naar de juiste structuur. U kunt het document openen om het te converteren. Selecteer 'Archiveren

Men kan zich ook afvragen: welk commando gebruik je om door de inhoud van de directory te navigeren?

Om een directory omlaag te navigeren gebruik je het "sl" commando. In de commando-prompt gebruikte we hiervoor het CD commando (welke overigens ook werkt). Om een directory omlaag te navigeren gebruik je "sl ..".
Dus, hoe kom ik in powershell?
Vanuit het menu Start
  1. Klik op Start, typ ISE en klik vervolgens op Windows PowerShell ISE.
  2. Klik in het menu Start op Start, klik op Alle programma's, klik op Accessoires, klik op de map Windows PowerShell en klik vervolgens op Windows PowerShell ISE.

Je kunt ook vragen welk command geeft een overzicht van de inhoud van de huidige map?

Het opdrachtregelcommando ls staat voor list en wordt gebruikt om de inhoud van een map (de namen van alle bestanden en mappen die zich in de aangegeven map bevinden) weer te geven. Als ls wordt gebruikt zonder mapaanduiding wordt met dit commando de inhoud van de huidige map weergegeven.
Wat dit betreft, hoe kom je in opdrachtprompt? Er zijn een paar manieren om de opdrachtprompt te openen:
-Klik op het menu Start en typ vervolgens "cmd" in het zoekvak. De opdrachtprompt zou bovenaan de zoekresultaten moeten verschijnen.
Klik in het menu Start en navigeer naar Accessoires > Opdrachtprompt.
Als u Windows 8 gebruikt, kunt u de opdrachtprompt openen vanaf het Startscherm door "cmd" te typen en vervolgens de snelkoppeling Opdrachtprompt te selecteren.
U kunt de opdrachtprompt ook openen door het programma "cmd.exe" uit de Windows-map te starten.

Wat kun je doen met opdrachtprompt?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen met de opdrachtprompt. Zo kun je bijvoorbeeld de map waarin je je bevindt veranderen. U kunt ook een lijst maken van de bestanden in de huidige directory en programma's uitvoeren. Bovendien kunt u met de opdrachtprompt webpagina's openen en tekstbestanden bewerken.

Door Iand

Vergelijkbare artikelen

Wat is een Linux bestandsnaam? :: Wat is betere kwaliteit PNG of JPG?
Handige links