Huis > W > Wat Is Het Doel Van Het Subnetmasker?

Wat is het doel van het subnetmasker?

Met dit masker wordt door de netwerkbeheerder bepaald welk gedeelte van een IP-adres het netwerk-ID is, en welk deel het host-ID. Door de subnetmaskers weten de routers in het netwerk op welk fysiek segment zich een bepaald adres bevindt, en dus waarheen de gegevens voor dat bepaalde adres moeten worden gerouteerd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is mijn subnetmasker Ziggo?

Het subnetmasker van het netwerk wordt gebruikt om te bepalen of het netwerk al dan niet tot hetzelfde netwerk behoort. Het betekent dat het apparaat kan communiceren met alle andere apparaten op het netwerk als het een IP-nummer heeft van 192.168.178.11.

Wat is mijn subnet mask Ziggo?

Met de subnetmask wordt bepaald of IP nummers wel of niet in hetzelfde netwerk zitten. Als een apparaat een IP nummer heeft van 192.168.178.11 en de subnetmask is /24 ( = 255.255.255.0 ), dan betekent dat, dat het apparaat kan communiceren met alle apparaten op netwerk/IP-range 192.168.178.
Is het gevaarlijk als iemand je IP-adres heeft?
Maar als een hacker je IP-adres kent, kan hij dit gebruiken om achter persoonlijke informatie te komen, zoals je locatie en online-identiteit. Met deze informatie kunnen cybercriminelen je apparaat hacken, je identiteit stelen en nog veel meer kwaad doen.

Wat dit betreft, wat gebeurt er als je geboot wordt?

Er zijn een paar verschillende dingen die kunnen gebeuren wanneer u wordt opgestart, afhankelijk van de reden voor het opstarten en de instellingen van uw computer. Als u wordt opgestart vanwege een virus of andere kwaadaardige software, wordt uw computer waarschijnlijk uitgeschakeld of vergrendeld zodat de software geen verdere schade kan aanrichten. Als u van uw computer wordt afgesloten omdat u een rekening niet hebt betaald of omdat uw computer niet up-to-date is, kunt u misschien de rekening betalen of uw computer bijwerken om weer toegang te krijgen. Als u van uw computer wordt gehaald omdat u de servicevoorwaarden heeft geschonden, zult u waarschijnlijk geen toegang meer krijgen tot uw account of de computer. Wat kan een hacker met je IP-adres? Als een hacker uw IP-adres heeft, kan hij een aantal dingen doen. Ze kunnen proberen uw thuisnetwerk te DDoS-en, waardoor uw internetverbinding onbruikbaar wordt. Ze kunnen ook proberen hun weg te forceren naar open poorten op uw router of computer. Als ze eenmaal toegang hebben tot je router, kunnen ze je DNS-instellingen wijzigen en je internetverkeer omleiden naar kwaadaardige websites. Als ze toegang hebben tot uw computer, kunnen ze malware of ransomware installeren om uw bestanden te versleutelen en losgeld eisen voor de ontcijferingssleutel. Ze kunnen ook persoonlijke informatie stelen die op uw computer is opgeslagen, zoals wachtwoorden, financiële informatie of browsegeschiedenis.

Gerelateerde artikelen

Wat is het doel van Animal Crossing?

Het doel van het spel is om het eiland beter te maken. De grootste verandering is dat de speler zijn eigen eiland bouwt. De speler kan nu zijn eigen gereedschap maken met gevonden voorwerpen. De speler kan zijn eigen meubels bouwen.

Bovendien, wat is mijn ipadres?

Een IP-adres is je unieke adres op het internet. Dit adres wordt altijd meegestuurd als je gegevens opvraagt via het internet zodat de opgevraagde gegevens kunnen worden teruggestuurd naar jouw unieke IP-adres.
Heb je altijd hetzelfde IP-adres?
Iedere computer welke verbonden is met een netwerk heeft een uniek IP-adres waardoor de computer herkend kan worden. Dit IP-adres is afhankelijk van het modem waar verbinding mee gemaakt wordt. Als er meerdere verbindingen met hetzelfde netwerk gemaakt worden is er een router nodig.

Kun je je IP adres veranderen?

De meest eenvoudige (en onveilige) manier om je IP-adres te wijzigen is door gebruik te maken van een proxy-server. Een proxy is een dienst die niets anders doet dan jouw verzoeken opvangen, en die doorsturen naar de server. De proxy doet alsof het verzoek bij de proxy vandaan komt.
Daarvan, hoeveel ip-adressen heeft een router? Een router heeft meestal twee soorten IP-adressen:
1. Het interne IP-adres van de router dat wordt gebruikt om te communiceren met apparaten op het lokale netwerk.
2. 2. Het externe IP-adres van de router dat gebruikt wordt om te communiceren met apparaten op het internet.
De meeste routers hebben één extern IP-adres, maar sommige routers hebben meerdere externe IP-adressen.

Wat is de functie van de gateway?

Een gateway is een netwerkpunt dat fungeert als ingang tot een ander netwerk. Op het internet is een gateway een knooppunt of stoppunt, vooral voor gegevens die van het ene netwerk naar het andere gaan. Een gateway wordt vaak geassocieerd met zowel een router, die weet waar een gegeven gegevenspakket binnenkomt, als een firewall, die gegevens die binnenkomen kan screenen om er zeker van te zijn dat ze aan bepaalde veiligheidscriteria voldoen.

Door Rosenzweig Songster

Vergelijkbare artikelen

Wat is normaal dataverbruik smartphone? :: Hoe inloggen op IP-adres?
Handige links