Huis > W > Wat Is Een Voorbeeld Van Netiquette?

Wat is een voorbeeld van netiquette?

Netiquette - (van Internet + etiquette), gedragsregels, ongeschreven wetten die gelden op het Internet. Bijvoorbeeld: geen schunnige of racistische taal gebruiken; niet ongevraagd ergens reclameboodschappen achterlaten; geen vertrouwelijke informatie uit andere computers stelen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een acroniem voorbeeld?

Een woord is samengesteld uit de eerste letters van een zin. 'Ben zo terug' en 'yolo' zijn voorbeelden van afkortingen. Ook het modieuze 'ff' voor 'even' behoort tot de afkortingen.

Welke van onderstaande regels vallen onder netiquette?

Nettiquette bij digitale berichten en e-mail

E-mail komt overeen met een gewone brief. Een passende aanspreking en ondertekening moet dus ook gebruikt worden. In de onderwerpregel van de e-mail wordt ingegeven waarover het bericht gaat. Verstuur nooit een e-mail zonder onderwerp.
Waarom is netiquette belangrijk?
Een belangrijk deel van nettiquette draait om de houding ten opzichte van andere gebruikers. Zo is het van belang om je te realiseren dat communicatie via computers beperkingen met zich meebrengt en dat je communiceert met mensen, met hun elk hun eigen belevingen en karaktereigenschappen.

Wat zijn gedragsregels online?

Er zijn een paar belangrijke dingen die je moet onthouden als je online post of met anderen communiceert:
Wees respectvol en beleefd tegen anderen. Dit houdt in dat u zich onthoudt van schelden, persoonlijke aanvallen of andere vormen van flaming of trolling.
Denk na voordat je iets post. Als iets eenmaal online staat, is het voor altijd. Bedenk hoe je woorden geïnterpreteerd kunnen worden voordat je op "verzenden" drukt.
Respecteer de privacy van anderen. Plaats geen persoonlijke informatie over iemand anders zonder hun toestemming.
Wees je bewust van je online voetafdruk. Alles wat je online zet kan door iedereen gezien worden, ook door toekomstige werkgevers. Denk goed na over wat je wilt delen voordat je het post. Wat is de definitie van netiquette? Netiquette is de verzameling regels voor aanvaardbaar gedrag op het internet. Het is een combinatie van de woorden "net" en "etiquette". De term werd bedacht in de begindagen van het internet, toen het werd gebruikt om te verwijzen naar de juiste manier om zich online te gedragen. In de loop der tijd is de definitie van netiquette geëvolueerd naar alle aspecten van online etiquette, inclusief het gebruik van sociale media, e-mail en andere vormen van online communicatie.

Gerelateerde artikelen

Wat is een mediaan voorbeeld?

De mediaan is 14 als er een even aantal getallen is: 10, 11, 12, 13, 15, 20, 23, 35, de twee in het midden (13 en 15) worden opgeteld en gedeeld door 2.

Trouwens, hoe heet de samenvoeging van de woorden netwerk en etiquette?

Dit noemen we "netiquette". Nettiquette is een samenvoeging van de woorden netwerk en etiquette. Dit zijn ongeschreven regels over hoe je je gedraagt op het internet. Net zoals er in het dagelijkse 'offline' leven bepaalde gedragsregels (etiquette) bestaan, kent ook het internet zo zijn do's en dont's.
Wat mag je wel en niet doen op het internet?
Dat deze gegevens al op internet staan, betekent echter niet dat iemand ze zomaar opnieuw mag gebruiken. Ook al heeft u de foto's en andere gegevens zelf openbaar gemaakt, niemand mag ze zomaar elders op internet plaatsen. Zeker als de gegevens in een andere context worden gebruikt en voor een ander doel.

Wat mag er wel en niet op social media?

Sociaal foto's en video's delen op sociale media

Vraag altijd toestemming aan degene die duidelijk en herkenbaar op je foto's of video's te zien is voordat je het materiaal doorstuurt naar anderen of op het internet verspreidt. Voeg ook niet ongevraagd mensen toe (taggen) aan foto's en video's.
Wat moet je niet delen op social media? Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het delen op sociale media. Ten eerste, weet wat openbaar is en wat privé. Als iets privé is, deel het dan niet op een openbaar forum. Ten tweede, wees je bewust met wie je deelt. Als je niet wilt dat je baas of oma het ziet, deel het dan niet. Ten derde, denk aan de duurzaamheid van wat je deelt. Zodra je iets deelt, is het voor altijd openbaar. Dus, als je niet wilt dat het publiekelijk bekend wordt, deel het dan niet.
In het algemeen deel je best niets dat privé of persoonlijk is, of dat als aanstootgevend kan worden beschouwd. Dit omvat zaken als je huisadres, telefoonnummer, e-mailadres, creditcardgegevens, sofinummer en alles wat je niet openbaar wilt maken. Het is ook belangrijk om niets te delen dat als beledigend kan worden beschouwd, zoals godslastering, racisme, seksisme of iets anders dat als hatelijk kan worden beschouwd.

Daarvan, wat kan je allemaal delen via sociale media?

Er zijn een paar dingen die u beter niet kunt delen via sociale media. Hieronder valt persoonlijke informatie, zoals uw huisadres, telefoonnummer, e-mailadres of geboortedatum. U moet ook voorkomen dat u iets deelt dat als vertrouwelijk of gevoelig kan worden beschouwd, zoals uw creditcardnummer of sofinummer. Bovendien moet u niets delen dat als ongepast of beledigend kan worden beschouwd, zoals naaktheid, godslastering of haatdragende taal.

Door Filemon

Vergelijkbare artikelen

Wat is de invloed van social media? :: Wat zijn alle natuurlijke getallen?
Handige links