Huis > W > Wat Betekent Gelede Bus?

Wat betekent gelede bus?

Een gelede bus (ook wel harmonicabus of accordeonbus genoemd) is een bus met scharnier. Gelede bussen bestaan uit twee delen en hebben minimaal drie assen. Tussen de twee helften zit een vouwbalg.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Hoe heette bus vroeger?

In de begindagen van de informatica werd bus backplane genoemd. Vervolgens, hoe is het openbaar vervoer ontstaan?

De oudst bekende vorm van openbaar vervoer met een expliciete dienstregeling ontstond in de 15de eeuw in het graafschap Holland in de vorm van de beurtvaart met zeilboten. Hierbij werden mensen, vee en vracht met een schip op gezette tijden langs een vast traject over water vervoerd.

Vervolgens, hoe lang mag een harmonicabus zijn?

Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden omdat het afhangt van een aantal factoren, waaronder de grootte van de bus, het aantal haltes en de snelheid van de bus. In het algemeen kan een harmonicabus echter tot 30 minuten lang zijn. Hoeveel mensen gaan er in een bus? Het antwoord op deze vraag hangt af van de grootte van de bus. Een doorsnee stadsbus biedt plaats aan ongeveer 60 personen, maar sommige bussen bieden plaats aan wel 90 personen.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

Mensen vragen ook: wat was het eerste vervoermiddel?

Het duurde echter nog een lange tijd voordat er zelfstandig voortbewegende voertuigen werden uitgevonden. In 1790 werd de loopfiets uitgevonden. De loopfiets had geen trappers, geen rem en geen beweegbaar stuur. Hij had wel twee even grote wielen.
Je kunt ook vragen waar staat afkorting ret voor?
Tram en bus (RET)

Op 15 oktober 1927 kregen we onze huidige naam: RET (Rotterdamse Elektrische Tram). Dat was toen de gemeente Rotterdam het particuliere RETM overnam. Eén jaar later exploiteerden we onze eerste buslijn, tussen Overschie en de Coolsingel.

Hoeveel winst maakt De Lijn?

De Lijn kon zo het jaar in evenwicht afsluiten (met een winst van 22.000 euro, tegen 78.000 euro in 2019. 'We hebben de rug gerecht in 2020', zo herhaalde directeur-generaal Ann Schoubs tijdens een online persconferentie de woorden die haar voorganger Roger Kesteloot begin dit jaar al eens uitsprak.
Vervolgens, is de lijn een autonoom overheidsbedrijf?
De Lijn (vervoermaatschappij), een autonoom overheidsbedrijf in stads- en streekvervoer in Vlaanderen.

Hoe betalen op de TEC?

U kunt uw MoBIB-kaart aankopen en vervoerbewijzen opladen bij de NMBS, de MIVB, de TEC of De Lijn, en bij verschillende partners. U kunt informatie en specifieke MoBIB-functies per maatschappij raadplegen door te klikken op de onderstaande logo's.

Door Annemarie

Vergelijkbare artikelen

Hoe vervoerden mensen zich vroeger? :: Wat is de bedoeling van Tumblr?
Handige links