Huis > H > Hoe Zet Je Cellen Vast In Excel?

Hoe zet je cellen vast in Excel?

Vastzetten van meerdere rijen: Klik eerst in de eerste cel onder de rijen die u geblokkeerd wilt hebben. Klik vervolgens op Titelblokkering en de rijen boven deze cel blijven vaststaan. Vastzetten van een kolom: Klik op Eerste kolom blokkeren. Wanneer u nu naar rechts scrolt, blijft de linkerkolom staan.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe voeg je een tabel samen in Word?

Cellen samenvoegen

  1. Selecteer de cellen die u wilt samenvoegen.
  2. Klik onder Hulpmiddelen voor tabellen op het tabblad Indeling in de groep Samenvoegen op Cellen samenvoegen.
Wat dit betreft, hoe splits je een tabel? Een tabel splitsen
  1. Plaats de cursor in de rij die u wilt gebruiken als de eerste rij van de tweede tabel. In de voorbeeldtabel is dit de derde rij.
  2. Klik op het tabblad Indeling in de groep Samenvoegen op Tabel splitsen. De tabel wordt gesplitst in twee tabellen.

Dienovereenkomstig, waar vind ik hulpmiddelen voor tabellen in word?

Er zijn een paar manieren om tabelhulpmiddelen te vinden in Microsoft Word. De eerste manier is te klikken op het tabblad Invoegen bovenaan het Word-document. Klik vervolgens op de knop Tabel in de groep Tabellen. Dit opent het dialoogvenster Tabel invoegen. In dit dialoogvenster kunt u aangeven hoeveel rijen en kolommen u in uw tabel wilt hebben.
Een andere manier om tabelhulpmiddelen te vinden is door te klikken op de knop Tabel in de groep Tabellen op het tabblad Start. Dit opent het dialoogvenster Tabel invoegen.
U kunt tabelhulpmiddelen ook vinden door rechts te klikken op een tabel in uw Word-document. Dit opent het contextuele menu. Van hieruit kunt u Tabeleigenschappen kiezen. Dit opent het dialoogvenster Tabel eigenschappen. In dit dialoogvenster kunt u de eigenschappen van uw tabel wijzigen, zoals de breedte, hoogte, uitlijning, enzovoort. Dienovereenkomstig, hoe afdrukbereik bepalen excel? Er zijn een paar manieren om het afdrukbereik in Excel te bepalen:
1. Selecteer de cellen die u wilt afdrukken, klik vervolgens op het tabblad "Bestand" en kies "Afdrukken". Klik in het gedeelte "Instellingen" op "Selectie afdrukken".
2. Selecteer de cellen die u wilt afdrukken, klik op het tabblad "Pagina-indeling" en kies "Afdrukgebied". Klik op "Afdrukgebied instellen".
3. 3. Selecteer de cellen die u wilt afdrukken, klik op het tabblad "Bestand" en kies "Afdrukken". Klik in de sectie "Instellingen" op "Actieve vellen afdrukken".

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Hoe tekst typen in Excel?

Tekst of een getal in een cel invoeren

  1. Klik in het werkblad op een cel.
  2. Typ de getallen of tekst die u wilt invoeren en druk vervolgens op Enter of Tab. Als u gegevens wilt invoeren op een nieuwe regel in een cel, voert u een regel-eind in door op Alt+Enter te drukken.
Waar zit tekstterugloop? Om dit in te stellen klik je met de rechtermuisknop op de cel(len) waarop je de terugloop toe wilt passen en daarna (met de linkermuisknop) op Eigenschappen… Op het tabblad Uitlijning staat Terugloop. Zet hier een vinkje bij om dit aan te zetten.

Waarom is het niet handig om voornaam en achternaam in 1 cel te zetten?

Door als scheidingsteken te kiezen voor spatie kun je de tekstuele inhoud van een cel zo spreiden over kolommen. Je ziet het: de voornamen staan keurig in de eerste kolom, maar de achternamen staan verspreid over 3 kolommen. Lang leve de tussenvoegsels. Sorteren op achternaam wordt zo moeilijk. Hoe namen combineren? Als je twee namen wilt combineren, kun je ze samen schrijven of je kunt een spatie tussen de twee namen zetten.

Je kunt ook vragen hoe initialen excel?

"Initals" in Excel zijn kolomkoppen die een bepaalde betekenis hebben. In sommige gevallen kunnen deze kolomkoppen ook cijfers bevatten. In dit geval zijn de kolomkoppen een verkorte versie van de volledige kolomnaam.

Door Marsha Swiatkowski

Vergelijkbare artikelen

Hoe voeg ik 2 kolommen samen in Excel? :: Hoe maak ik van 2 cellen 1 cel?
Handige links