Huis > H > Hoe Kan Je Cellen Samenvoegen?

Hoe kan je cellen samenvoegen?

Cellen samenvoegen

  1. Klik op de eerste cel en druk op Shift terwijl u op de laatste cel in het bereik klikt dat u wilt samenvoegen. Belangrijk: Zorg ervoor dat slechts één van de cellen in het bereik gegevens heeft.
  2. Klik op Start > Samenvoegen en centreren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe noem je het combineren van meerdere cellen in een cel?

Kies de cellen die u wilt combineren. Klik op de eerste cel om ons voorbeeld te zien. Zorg ervoor dat het tabblad 'Start' is geselecteerd door erop te klikken in het Lint. U kunt alleen het pictogram zien.

Hoe voeg ik 2 kolommen samen in Excel?

Voeg gegevens uit cellen samen per formule

Selecteer een cel waarin u het resultaat wilt plaatsen, typ deze formule = A1 & "" & B1, A1 en B1 zijn de cellen die u wilt samenvoegen, "" is het scheidingsteken tussen twee celinhoud, druk op Enter en sleep de vulgreep omlaag om de formule op cellen toe te passen.
Hoe noem je het combineren van meerdere cellen in een cel? Samenvoegen

  1. Selecteer de cellen die u wilt samenvoegen. Doe dit door te klikken op de eerste cel, in ons voorbeeld is dat cel E3.
  2. Zorg dat in het Lint het tabblad 'Start' is geselecteerd door erop te klikken.
  3. Klik in de groep 'Uitlijning' op Samenvoegen en centreren. Het kan zijn dat u alleen het pictogram ziet.

Je kunt ook vragen hoe rijen samenvoegen excel?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u rijen kunt samenvoegen in Excel, afhankelijk van uw specifieke behoeften. Eén manier is om de CONCATENATE functie te gebruiken. Deze functie neemt de waarden in de cellen die u opgeeft en voegt ze samen in één cel. Als u bijvoorbeeld twee cellen hebt, A1 en A2, die elk de tekst "Hallo" bevatten, kunt u de functie CONCATENATE gebruiken om die cellen samen te voegen tot één cel, als volgt: =CONCATENATE(A1,A2). Dit zou resulteren in de tekst "HelloHello" in de samengevoegde cel.
Een andere manier om rijen samen te voegen in Excel is door de & operator te gebruiken. Dit is een eenvoudigere manier om het te doen als je gewoon twee cellen wilt samenvoegen zonder extra opmaak. Bijvoorbeeld, als u twee cellen hebt, A1 en A2, die elk de tekst "Hallo" bevatten, kunt u de & operator gebruiken om die cellen samen te voegen tot één cel, als volgt: =A1&A2. Dit zou ook resulteren in de tekst "HelloHello" in de samengevoegde cel.
Als u meer dan twee cellen moet samenvoegen, kunt u de functie CONCATENATE of de operator & meerdere keren gebruiken. Bijvoorbeeld, als u vier cellen hebt, A1, A2, A3 en A4, die elk de tekst "Hallo" bevatten, kunt u de functie CONCATENATE gebruiken om ze samen te voegen tot één cel, als volgt: =CONCATENATE(A1,A2,A3,A4). Dit zou resulteren in de tekst "HelloHelloHelloHello" in de samengevoegde cel. Of u kunt de & operator vier keer gebruiken om de cellen samen te voegen, als volgt: =A1&A2&A3&A4. Dit zou ook resulteren in de tekst "HelloHelloHelloHello" in de samengevoegde cel.
Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden Je kunt ook vragen hoe moet je cellen samenvoegen in word? Er zijn een paar verschillende manieren om cellen samen te voegen in Word. De eerste manier is om de cellen die u wilt samenvoegen te selecteren en vervolgens te klikken op de knop "Cellen samenvoegen" op het tabblad Home van het lint. De tweede manier is om de cellen te selecteren die u wilt samenvoegen, en dan met de rechtermuisknop te klikken en "Cellen samenvoegen" te selecteren uit het contextmenu.

Gerelateerde artikelen

Hoe 2 foto's samenvoegen met paint?

Kies de foto's die u wilt samenvoegen in de werkruimte Beheren. Klik op de foto's die u wilt samenvoegen. Klik om uit te lijnen in het gebied. Het resultaat kunt u zien door het selectievakje Voorbeeld uitlijning aan te vinken.

Hoe cellen samenvoegen in Excel Mac?

Cellen samenvoegen

  1. Selecteer twee of meer aangrenzende cellen.
  2. Klik met de Control-toets ingedrukt op de cellen en kies vervolgens 'Voeg cellen samen'. Opmerking: Als het commando 'Voeg cellen samen' is gedimd, heb je mogelijk hele kolommen of rijen of een koptekstcel en een normale cel geselecteerd.
En nog een vraag, hoe laat je tekst doorlopen in excel? Tekst automatisch laten teruglopen

Klik op het tabblad Start in de groep Uitlijning op Terugloop. (In Excel voor het bureaublad kunt u ook de cel selecteren en vervolgens op Alt+ H + Wdrukken.) Notities: De gegevens in de cel lopen terug zodat ze binnen de kolombreedte passen.

Dienovereenkomstig, hoe haal je dubbele namen uit excel?

Dubbele waarden verwijderen

  1. Selecteer het cellenbereik met de dubbele waarden die u wilt verwijderen.
  2. Klik op Gegevens > Dubbele waarden verwijderen en schakel onder Kolommen de selectievakjes van de kolommen die u wilt verwijderen, in of uit.
  3. Klik op OK.
Hoe voornaam en achternaam samenvoegen Excel? Om de voornaam en achternaam in Excel samen te voegen, volg je de volgende stappen:
1. Selecteer de kolommen met de voornaam en achternaam.
2. Klik op 'Data' in het menu bovenaan en selecteer 'Text to Columns.'
3. In het scherm dat verschijnt, selecteer je 'Delimited' en klik je op 'Next.'
4. Zorg ervoor dat 'Space' is geselecteerd als scheidingsteken en klik op 'Next.'
5. Klik op 'Finish.'

Wat is een cel in Excel?

In Excel, een cel is een kleinste element van een werkblad en bevat een enkele waarde of een formule. Elke cel in een werkblad heeft een unieke adres, gebaseerd op de rij- en kolomnummers.

Door Graner Lajjavati

Vergelijkbare artikelen

Hoe voeg je een tabel samen in Word? :: Hoe voeg ik 2 kolommen samen in Excel?
Handige links