Huis > H > Hoe Cirkel Van Cirkel Excel?

Hoe cirkel van cirkel Excel?

Cirkel-van-cirkelcirkeldiagram

Volg de volgende stappen om het zelf te doen:

  1. Klik met de rechtermuisknop op het diagram en klik op Ander type grafiekreeks.
  2. Klik op Cirkel en vervolgens op Cirkel-van-cirkel of Staaf-van-cirkel.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Je kunt ook vragen wat is een stapelgrafiek?

Stapeldiagram en vlakdiagram

Hieronder zie je een voorbeeld van een stapeldiagram. In plaats van meerdere staafjes naast elkaar, kun je ook een staafdiagram tekenen waarbij de staafjes op elkaar staan. Met behulp van de legenda kun je zien welk stukje bij welk jaar hoort.
Waarom geen cirkeldiagram gebruiken? Cirkeldiagrammen (taartdiagrammen) hebben een aantal problemen. Die maken het lastig de informatie in een dergelijke grafiek op een correcte manier te interpreteren. Het eerste probleem is dat een cirkeldiagram niet goed werkt als er teveel sectoren (taartpunten) zijn. Dat speelt ook in de grafiek hierboven.

Waarom taartdiagram?

Een van de meest voorkomende redenen om een taartdiagram te gebruiken is om verhoudingen weer te geven. Als u bijvoorbeeld gegevens bekijkt over het percentage mensen dat verschillende soorten taart eet, zou een taartdiagram een goede manier zijn om die gegevens te visualiseren.
Een andere reden om een taartdiagram te gebruiken is om gegevens weer te geven die deel uitmaken van een geheel. Als u bijvoorbeeld gegevens bekijkt over het percentage van de totale calorieën dat afkomstig is van verschillende soorten voedsel, is een taartdiagram een goede manier om die gegevens te visualiseren.
Tenslotte kunnen taartdiagrammen worden gebruikt om gegevens weer te geven die zowel deel uitmaken van een geheel als proportioneel zijn. Als u bijvoorbeeld gegevens bekijkt over het percentage van de totale calorieën dat afkomstig is van verschillende soorten vet, zou een taartdiagram een goede manier zijn om die gegevens te visualiseren. Wat is het verschil tussen een diagram en een grafiek? Een grafiek is een visuele weergave van gegevens waarbij stippen, lijnen of balken worden gebruikt om informatie te verbinden. Een diagram is een tekening die de relaties tussen dingen weergeeft.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Trouwens, hoe een tabel maken in google spreadsheets?

Klik op Grafiek. Je vindt deze optie in het midden van het keuzemenu Invoegen. Als je erop klikt wordt er een standaardgrafiek gemaakt van je data, en wordt er een venster aan de rechterkant van de pagina weergegeven. Selecteer een grafieksoort. Bovendien, hoe maak je een grafiek in spreadsheets? Een diagram of grafiek maken

  1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Selecteer de cellen die je wilt opnemen in het diagram.
  3. Klik op Invoegen. Diagram.

Hoe maak ik een diagram?

U kunt een eenvoudige grafiek maken in Word door op Invoegen > Grafiek te klikken en de gewenste grafiek te kiezen.

  1. Klik op Invoegen > Grafiek.
  2. Klik op het grafiektype en dubbelklik vervolgens op de gewenste grafiek.
  3. Vervang de standaardgegevens door uw eigen informatie in het werkblad dat wordt weergegeven.
Wat dit betreft, wat voor soort grafieken zijn er? Er zijn verschillende soorten grafieken. De meest voorkomende zijn lijngrafieken, staafgrafieken en piecharts.

Hoe twee grafieken samenvoegen Excel?

De twee grafieken moeten in hetzelfde werkblad staan.
Activeer het werkblad met de tweede grafiek. Klik met de rechtermuisknop op het tabblad van de tweede grafiek en selecteer 'Verplaats of kopieer'. In het dialoogvenster dat verschijnt, selecteer 'Verplaats naar:', het werkblad met de eerste grafiek en klik op 'OK'.
Als de twee grafieken niet in hetzelfde werkblad staan, moet je ze eerst kopiëren. Activeer het werkblad met de tweede grafiek. Klik met de rechtermuisknop op het tabblad van de tweede grafiek en selecteer 'Verplaats of kopieer'. In het dialoogvenster dat verschijnt, selecteer 'Kopieer naar:', het werkblad met de eerste grafiek en klik op 'OK'.

Door Larrie

Vergelijkbare artikelen

Wat kun je met een polarisatiefilter? :: Hoe maak je een cirkeldiagram?
Handige links