Huis > W > Wat Is Een Online Virus?

Wat is een online virus?

Een computervirus (in de volksmond ook vaak virus genoemd) is een subcategorie malware. Een virus is een kwaadaardig programma (of stukje computercode) dat computers infecteert en zich vervolgens probeert te vermenigvuldigen en verspreiden over een netwerk.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je online een boek lezen?

Je kunt een boek vinden via OnlineBibliotheek.com/e-books. Kies de knop met de tekst 'Boek lenen'. Kies de optie 'Online lezen'. U kunt direct beginnen met lezen als de online reader opent.

Vervolgens, wat is een macro virus en wat doet het?

Een macrovirus is een computervirus dat gebruik maakt van de programmeermogelijkheden van macro-talen in tekstverwerkers, rekenbladen en databaseprogramma's. In tegenstelling tot 'gewone' computervirussen wordt het virus niet door een (uitvoerbaar) programma verspreid maar met gegevensdocumenten (word, excel). Bovendien, wat is het ergste computer virus? 1. MyDoom, 2004. Veroorzaakte voor circa 48 miljard euro aan schade. MyDoom was een worm, een virus dat zich zonder geactiveerd te hoeven worden naar andere computers verspreidt.

Wat dit betreft, wat voor computervirussen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten computervirussen, maar de meest voorkomende zijn wormen, Trojaanse paarden en adware. Wormen zijn malware die zichzelf vermenigvuldigen en verspreiden van computer naar computer. Ze kunnen bestanden beschadigen en netwerken vertragen. Trojaanse paarden zijn malware die zich vermommen als legitieme programma's, maar informatie kunnen stelen of bestanden kunnen beschadigen. Adware zijn programma's die advertenties op uw computer weergeven, vaak zonder uw toestemming. Ze kunnen vervelend zijn en soms moeilijk te verwijderen. Dus, kan je een virus krijgen van een site? Ja, het is mogelijk om een virus van een website te krijgen. Als een website besmet is met een virus, kan het virus zich verspreiden naar elke computer die de site bezoekt. Het virus kan dan de computer en alle bestanden erop besmetten.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je een 3D tekening online?

Het is gratis te gebruiken en werkt in je browser. Met Tinkercad kunt u snel prachtige 3D ontwerpen maken. Elk idee kan worden omgezet in een prachtig 3D ontwerp.

Hoe krijg je computervirussen?

Een computervirus kan gegevens op een computer beschadigen of verwijderen, een e-mailprogramma gebruiken om het virus naar andere computers over te brengen of zelfs alle gegevens op de vaste schijf wissen. Computervirussen worden vaak verspreid door bijlagen in e-mailberichten of via chatberichten. Dus, wat doet een trojaans paard virus? Een Trojaans paard is in de computerwereld een functie die verborgen zit in een programma dat door de gebruiker wordt geïnstalleerd. Deze functie kan toegang tot de geïnfecteerde computer verschaffen aan kwaadwillenden en zo schade toebrengen aan de computergegevens of de privacy van de gebruiker.

Dienovereenkomstig, wat is een trojaan?

de trojaan zelfst. naamw. (m.) Verbuigingen: trojanen een programma dat ongewenst meekomt met een programma dat door de gebruiker wordt geïnstalleerd. Dienovereenkomstig, wat doet een botnet? Een botnet is een verzameling van geïnfecteerde computers (bots) die op afstand wordt bestuurd door een aanvaller (botmaster). De bots communiceren met elkaar via een commando- en controle server (C&C server) en kunnen op afstand worden aangestuurd door de botmaster om bepaalde acties uit te voeren. Deze acties kunnen bijvoorbeeld het verzenden van spam-e-mails, het uitvoeren van DDoS-aanvallen of het stelen van gegevens zijn.

Mensen vragen ook: wat is het verschil tussen een virus en een worm?

De verschillen tussen virussen en wormen zijn als volgt:
- Virussen zijn kleinere programma's die zichzelf kopiëren en zich verspreiden door andere programma's of bestanden te infecteren. Wormen zijn grotere programma's die zichzelf kopiëren en zich verspreiden door het netwerk te gebruiken.
- Virussen worden geactiveerd wanneer een gebruiker een geïnfecteerd programma uitvoert of een geïnfecteerd bestand open. Wormen zijn zelfstandig werkend en hoeven niet geactiveerd te worden door een gebruiker.
- Virussen kunnen schade toebrengen aan een computer, terwijl wormen meestal geen schade toebrengen. Sommige wormen kunnen echter wel schadelijk zijn, bijvoorbeeld door een netwerk te overbelasten of door beveiligingslekken te gebruiken om toegang tot gevoelige informatie te krijgen.

Door Misti Helgerson

Vergelijkbare artikelen

Wat is het doel van malware? :: Wat is NEN-ISO 9241 3?
Handige links