Huis > W > Wat Is Het Verschil Tussen Csv En Excel?

Wat is het verschil tussen CSV en Excel?

U ziet dat er voor de export twee bestandstypen zijn: CSV en XLS. Beide bevatten dezelfde informatie. Het verschil is dat CSV-bestanden in platte tekst worden opgeslagen met velden die door komma's van elkaar zijn gescheiden, terwijl XLS-bestanden RTF-tekst en aparte velden per cel kunnen bevatten.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen TIFF en PSD?

Opslaan met de compressie optie heeft een kwaliteitsverlies maar dit is niet met het blote oog waarneembaar. Sla op als PSD als u aan een project werkt.

Hoe sla je een CSV bestand op?

Klik op Bestand > Opslaan als. Selecteer de plaats waar u de werkmap wilt opslaan. Ga in het dialoogvenster Opslaan als naar de gewenste locatie. Klik op de pijl in het vak Opslaan als en kies het gewenste type tekst-of CSV-bestandsindeling. Wat betekent de afkorting CSV? Een CSV-bestand (door komma's gescheiden waarden) is een speciaal bestandstype dat u in Excel kunt maken of bewerken. CSV-bestanden slaan informatie niet op in kolommen, maar door deze te scheiden door komma's.

Hoe CSV omzetten in kolommen?

Er zijn een paar manieren om CSV te converteren naar kolommen, maar de eenvoudigste is waarschijnlijk om een spreadsheetprogramma als Microsoft Excel of Google Sheets te gebruiken.
1. Open uw CSV-bestand in het spreadsheetprogramma.
2. Selecteer het hele blad door op de linkerbovenhoek van het blad te klikken.
3. Ga naar het menu "Gegevens" en selecteer "Tekst naar kolommen".
4. Selecteer in het gedeelte "Scheidingstekens" "Komma".
5. Klik op "Voltooien".
Uw CSV-gegevens zouden nu in kolommen geconverteerd moeten zijn. Hoe open je een CSV bestand in Excel? Wanneer u een CSV-bestand in Excel opent, wordt elke kolom met gegevens gescheiden door een komma en elke rij met gegevens door een nieuwe regel. Excel zal de gegevens in elke kolom automatisch opmaken volgens het gegevenstype (bv. tekst, getal, datum, enz.), en u kunt de gegevens in elke kolom gebruiken zoals alle andere gegevens in Excel.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dienovereenkomstig, wat is puntkomma gescheiden csv?

Puntkomma gescheiden

Een csv-bestand heeft een speciaal teken dat de data van de verschillende kolommen van elkaar scheidt. Vaak is dit een tab. Maar in de bestanden voor de monitoringstool en rekentool moet dit een puntkomma zijn. Bij het opslaan naar csv moet u hier extra opletten.
Hoe CSV omzetten naar PDF? Hoe converteert u een CSV naar PDF

  1. Stap 1. Upload csv-bestand(en)
  2. Kies 'naar pdf' Kies pdf of iedere andere bestandsindeling die u nodig heeft als resultaat (meer dan 200 indelingen worden ondersteund)
  3. Download uw pdf. Laat het bestand converteren en u kunt direct daarna uw pdf-bestand downloaden.

En nog een vraag, hoe csv-bestand importeren in outlook?

Gebruik een bestand met door komma's gescheiden waarden (CSV) om uw contactpersonen te importeren in uw Outlook.com-account.

  1. Selecteer in Outlook.com.
  2. Selecteer aan de rechterkant op de werkbalk Beheren > Contactpersonen importeren.
  3. Selecteer Bladeren, kies het CSV-bestand en selecteer Openen.
  4. Selecteer Importeren.
Bovendien, kan geen csv importeren? In sommige gevallen kan het zijn dat je een csv-bestand niet kunt importeren. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als het bestand niet correct is geformuleerd of als er iets fout is met de encoding. Als je er zeker van wilt zijn dat je een csv-bestand kunt importeren, kun je het bestand eerst converteren naar een ander bestandsformaat, zoals een xls-bestand.

Dus, waarom csv bestand?

De csv-bestandsindeling is een veelgebruikte bestandsindeling voor het opslaan van tabelgegevens. CSV staat voor comma separated values. In een csv-bestand worden gegevens gescheiden door komma's. Dit maakt het eenvoudig om gegevens uit een csv-bestand te importeren in een database of een spreadsheet.

Door Cassaundra

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak ik een CSV lijst? :: Kan geen CSV importeren?
Handige links