Huis > H > Hoe Voer Je Een Datum In Excel?

Hoe voer je een datum in Excel?

Selecteer op een werkblad de cel waarin u de huidige datum en tijd wilt invoeren. Ga op een van de volgende manieren te werk: Als u de huidige tijd wilt invoegen, drukt u op Ctrl+; (puntkomma). Als u de huidige datum wilt invoegen, drukt u op Ctrl+Shift+; (puntkomma).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Je kunt ook vragen hoe werkt datumnotatie in excel?

Selecteer de cellen waarvan u de notatie wilt aanpassen. Druk op Ctrl+1. Klik in het dialoogvenster Celeigenschappen op het tabblad Getal. Klik in de lijst Categorie op Datumen kies vervolgens een datumnotatie die u wilt gebruiken in Type. Dienovereenkomstig, hoe automatisch datum in excel uitzetten? Microsoft Excel is vooraf geprogrammeerd om het gemakkelijker te maken datums in te voeren. 12/2 wordt bijvoorbeeld gewijzigd in 2 dec. Dit is erg frustrerend als u iets typt dat u niet wilt wijzigen in een datum. Helaas is er geen manier om dit uit te schakelen.

Hoe datums vergelijken in Excel?

Om datums in Excel te vergelijken, kunt u de operatoren =, <, >, en <=, >= gebruiken.
Om bijvoorbeeld te zien of een datum in cel A1 groter of gelijk is aan de datum in cel B1, gebruikt u de volgende formule:
=A1>=B1
Als het resultaat TRUE is, dan is de datum in cel A1 groter dan of gelijk aan de datum in cel B1. Als het resultaat FALSE is, is de datum in cel A1 kleiner dan de datum in cel B1. Trouwens, hoe geef je datum aan? Het meest gebruikelijke formaat om een datum op te geven is de ISO 8601 standaard, die het formaat JJJJ-MM-DD gebruikt. Dit formaat wordt door de meeste computersystemen gebruikt en is daarom het meest betrouwbare formaat om te gebruiken bij het opgeven van een datum.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Hoe kort je geboortedatum af?

Datum geven we op met de naam van de maand voluit gespeld (zonder hoofdletter) 1 januari. Dus datumnotatie zoals 1 jan '90 en 01-01-90 (in de lopende tekst) is niet de bedoeling. Wat dit betreft, waarom verandert datum in excel? Wanneer er in Excel een datum wordt ingevuld, dan zet Excel deze datum automatisch om in een serieel getal. U kunt dit voorkomen door een apostrof (enkele aanhalingsteken) in te vullen voor de datum, als voorbeeld: '31-12-2016. Excel zet de datum dan niet om in een serieel getal.

Is het datum of data?

Als het gaat over een datum op de kalender (bijvoorbeeld 12 januari 2021), zijn de meervoudsvormen datums en data allebei correct. Datums is de gebruikelijkste vorm. Trouwens, waarom vult excel niet automatisch aan? De functie auto-aanvullen in Excel werkt alleen als de gebruiker opteert voor de optie 'Best match' in het drop-downmenu. Als de gebruiker de optie 'First row' selecteert, zal Excel de waarden in de eerste rij van de kolom gebruiken om de waarden in de overige cellen van de kolom te vullen.

Wat is de datum van vandaag in cijfers?

Vandaag is het 11 september 2020.

Door Boyd

Vergelijkbare artikelen

Welke dag hoort bij datum Excel? :: Welke maand is de 9?
Handige links