Huis > H > Hoe Laat Je De Datum Doorlopen In Excel?

Hoe laat je de datum doorlopen in Excel?

Een lijst met opeenvolgende datums maken

  1. Selecteer de cel met de eerste datum. Sleep de vulgreep over de aangrenzende cellen die u wilt vullen met opeenvolgende datums.
  2. Selecteer de vulgreep. in de rechterbenedenhoek van de cel, houd ingedrukt en sleep om de rest van de reeks te vullen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dit in overweging nemend, hoe datum berekenen in excel?

Alles kan in Excel

  1. In dagen berekenen is =DATUMVERSCHIL(begindatum;einddatum;”d”)
  2. In weken berekenen is =DATUMVERSCHIL(begindatum;einddatum;”d”)/7.
  3. In maanden berekenen is =DATUMVERSCHIL(begindatum;einddatum;”m”)
  4. In jaren berekenen is =DATUMVERSCHIL(begindatum;einddatum;”y”)
Hoe zet ik een cel vast in Excel? Je kunt in Excel delen van een formule vastzetten door gebruik te maken van het dollarteken ($). Deze zet je voor de verwijzing die je vast wil zetten. Stel je hebt de formule =A1+B1 en je wil deze naar rechts doortrekken, maar niet dat hij de A aanpast. Dan kan dat door de formule =$A1+B1 te gebruiken.

Is datum Excel?

Nee, datum is niet Excel. Hoe maak je een reeks in Excel? Er zijn een paar verschillende manieren om een reeks te maken in Excel. Eén manier is om een cel te selecteren en vervolgens op het tabblad "Invoegen" in het lint te klikken. Van daaruit klikt u op "Kolom invoegen" of "Rij invoegen" om respectievelijk een nieuwe kolom of rij in te voegen. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de nieuwe kolom of rij en klik op "Reeks". Dit opent het dialoogvenster Series. Van daaruit kunt u het type reeks, de waarden in de reeks en andere opties opgeven.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Hoe schrijf je de datum van vandaag?

In gewone lopende tekst en bovenaan in een brief heeft de voorkeur. De verkorte notatie krijgt streepjes of punten: 14-04-2011, 14.04.2011. In een internationale context of wanneer er op de datum gesorteerd moet kunnen worden, is de volgorde omgekeerd: 20110414, 2011-04-14. Hoe bereken je datum? Tel eerst 40 weken (280 dagen) op bij de eerste dag van je laatste menstruatie. Iedere dag dat je menstruatiecyclus korter is dan 28 dagen, wordt je uitgerekende datum een dag eerder. Voor iedere dag dat je menstruatiecyclus langer is dan 28 dagen, wordt je uitgerekende datum een dag later.

Wat is de datum van vandaag in cijfers?

FormuleBeschrijvingResultaat
=VANDAAG()Geeft de huidige datum als resultaat.01-12-2011
=VANDAAG()+5Geeft de huidige datum plus vijf dagen als resultaat. Als de huidige datum bijvoorbeeld 01-01-2012 is, is het resultaat van deze formule 06-01-2012.06-12-2011
Is datum vandaag Excel? Nee, datum vandaag is niet in Excel. Er zijn een aantal manieren waarop u de datum van vandaag in Excel kunt opvragen, maar u moet een functie gebruiken om de datum op te halen. U kunt bijvoorbeeld de DATE-functie gebruiken.

Daarvan, hoe maak je een absolute celverwijzing?

De notatie voor een absolute celreferentie is een dollarteken ($) voor elk van de twee kolom- of rijnummers in de celreferentie. Bijvoorbeeld, als je een absolute referentie wilt maken voor cel A1, schrijf je de referentie als $A$1. Als je een absolute referentie wilt maken voor de tweede kolom in het werkblad, schrijf je de referentie als $2.

Door Farrington

Vergelijkbare artikelen

Hoe kan je ervoor zorgen dat de formules in een cel worden afgedrukt in plaats van de resultaten? :: Welke dag hoort bij datum Excel?
Handige links