Huis > W > Wat Is Directx 11?

Wat is DirectX 11?

DirectX is een pakket multimediatechnologieën die vereist zijn voor verschillende games in Windows. Als op uw pc niet de juiste versie van DirectX is geïnstalleerd (in het productvak van het game wordt aangegeven welke versie u nodig hebt), werkt het game mogelijk niet goed.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe installeer ik DirectX 11?

Het is opgenomen in Windows 8. Er is geen stand-alone updatepakket. De enige manier om deze versie te installeren is via Windows Update.

Vervolgens, wat is de nieuwste versie van directx?

Uw versie controleren

Als u wilt controleren welke versie van DirectX op uw pc is geïnstalleerd met behulp van het Diagnostisch hulpprogramma voor DirectX, selecteert u de knop Start en typt u dxdiag in het zoekvak. Druk vervolgens op Enter.
Dienovereenkomstig, hoe kan ik zien welke directx ik heb? Controleer je DirectX-versie in Windows

Druk op Win + R, typ dxdiag en druk op Enter. Je ziet dat het hulpprogramma wordt gestart. U vindt de DirectX-versie vermeld onder Systeeminformatie.

Wat is DirectX 12?

DirectX 12 is een door Microsoft ontworpen programmeerinterface voor het afhandelen van taken met betrekking tot multimedia, in het bijzonder spelprogrammering en video, op Microsoft-platforms. Het is de opvolger van DirectX 11 en is bedoeld om deze taken efficiënter af te handelen. Trouwens, wat doet directx? DirectX is een verzameling API's voor het afhandelen van taken in verband met multimedia, vooral spelprogrammering en video, op Microsoft-platforms. Oorspronkelijk begonnen de namen van deze API's allemaal met Direct, zoals Direct3D, DirectDraw, DirectMusic, DirectPlay, DirectSound, enzovoort. De naam DirectX werd bedacht als een stenografische term voor al deze API's (waarbij de X stond voor de specifieke API-namen) en werd al snel de naam van de verzameling.
Toen Microsoft later een spelcomputer wilde ontwikkelen, was de X in DirectX een natuurlijke keuze om te gebruiken als naam voor hun spelcomputer, de Xbox.
Vandaag de dag verwijst DirectX naar een verzameling API's die op Microsoft-platforms worden gebruikt om multimedia en spelletjes te programmeren. De meest recente versie, DirectX 11, omvat ondersteuning voor het renderen van 3D-graphics, het afspelen van audio en video, en voor interactie met invoerapparaten zoals toetsenborden, muizen en spelcontrollers.

Door Anton

Heb ik DirectX 11 of 12? :: Hoe installeer ik DirectX 11?
Handige links