Huis > W > Wat Als Excel Gegevenstabel?

Wat als Excel Gegevenstabel?

Formules toevoegen aan een gegevenstabel met één variabele

  1. Ga als volgende te werk:
  2. Selecteer het celbereik dat de gegevenstabel en de nieuwe formule bevat.
  3. Klik op het tabblad Gegevens op Wat-als-analyse> gegevenstabel (in de groep Hulpmiddelen voor gegevens of de groep Voorspellen van Excel 2016 ).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Men kan zich ook afvragen: wat als analyse scenariobeheer?

De optie scenariobeheer vinden we onder “Wat als-analyse” in het tabblad “Gegevens”, in het lint. Klik het naar beneden wijzend pijltje naast “Wat als-analyse”, en kies Scenariobeheer. In het dialoogvenster dat verschijnt kies je “Toevoegen”. Wat als analyse Excel online? Met de hulpmiddelen voor wat-als-analyses in Excel kunt u verschillende sets waarden gebruiken in een of meer formules om de verschillende resultaten te bekijken. U kunt bijvoorbeeld een wat-als-analyse uitvoeren om twee budgetten op te stellen waarbij wordt uitgegaan van twee verschillende opbrengstenniveaus.

Dit in overweging nemend, waar staat doelzoeken in excel?

In Excel bevindt doelzoeken zich in het menu "Zoeken & selecteren", onder de groep "Bewerken". Men kan zich ook afvragen: wat is hercoderen in excel? Hercoderen in Excel is het proces waarbij een of meer waarden in een gegevensverzameling worden omgezet in nieuwe waarden. Dit kan om een aantal redenen worden gedaan, zoals het corrigeren van fouten, het standaardiseren van waarden of het leesbaarder maken van waarden. Hercodering kan worden gedaan met behulp van een aantal methoden, zoals formules, functies of macro's.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Welke formule gebruiken in Excel?

Excel

Gegevens
FormuleBeschrijvingResultaat
=A2+A3Telt de waarden in de cellen A1 en A2 op=A2+A3
=A2-A3Trekt de waarde in cel A2 af van de waarde in A1=A2-A3
Waarom draaitabel Excel? Een draaitabel dankt zijn naam aan het feit dat je enorm gemakkelijk, nl. door te slepen, kolommen en rijen van plaats kunt laten veranderen of kunt filteren. Werken met een draaitabel is alleen zinvol als er daadwerkelijk iets te analyseren valt: een namenlijst in een draaitabel plaatsen heeft geen zin.

Dienovereenkomstig, wat als scenario's?

Scenario-analyses kun je ook inzetten om risico's in kaart te brengen en vooraf maatregelen te nemen. Anders gezegd: what-if-scenario's. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als een belangrijke grondstof 2x zo duur wordt? Wat is Scenariobeheer Excel? Scenario management excel is een toepassing in Microsoft Excel waarmee gebruikers verschillende scenario's kunnen maken, bewerken en opslaan. Dit kan handig zijn bij het bepalen van een aantal factoren die van invloed kunnen zijn op een bepaald resultaat.

Waarom een scenario analyse?

Een scenario-analyse is een manier om toekomstige gebeurtenissen te overdenken. Het helpt je om verschillende toekomstige uitkomsten te overwegen, zodat je je voor kan bereiden op wat er zou kunnen gebeuren.

Door Audrie

Vergelijkbare artikelen

Hoe krijg je gegevensanalyse in Excel? :: Is het verstandig dat je achter de vrachtauto gaat staan?
Handige links