Huis > W > Wat Is Een Eindnoot In Word?

Wat is een eindnoot in Word?

Gebruik voetnoten en eindnoten om uitleg of commentaar te geven bij of verwijzingen naar iets in een document. Meestal worden voetnoten onder aan de pagina weergegeven, terwijl de eindnoten aan het einde van het document of de sectie worden weergegeven.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kan Word een ODT bestand openen?

OpenDocument-bestanden zijn compatibel met Word en open source-toepassingen, maar sommige functies zijn niet beschikbaar in ODT-bestanden. De meeste toepassingen zijn compatibel met Word-documenten.

Hoe werken eindnoten?

Voetnoten worden onder aan de pagina weergegeven en eindnoten aan het einde van het document. Een nummer of symbool bij de voetnoot of eindnoot komt overeen met een verwijzingssymbool in het document. Klik op de plaats waar u wilt verwijzen naar de voetnoot of eindnoot. En nog een vraag, hoe maak je een kruisverwijzing in word? De kruisverwijzing invoegen

Klik op het tabblad Invoegen op Kruisverwijzing. Klik in het vak Verwijzingstype op de vervolgkeuzelijst om het item te kiezen waarnaar u een koppeling wilt maken. De lijst met beschikbare items is afhankelijk van het type item (kop, paginanummer enzovoort) waarnaar u een koppeling maakt.

Hoe moet je een voetnoot invoegen?

U kunt op verschillende manieren een voetnoot invoegen. De meest gebruikelijke manier is te klikken op de knop "Voetnoot invoegen" op het lint bovenaan het scherm. Hierdoor wordt onderaan de pagina een voetnoot ingevoegd met een nummer in superscript naast de tekst die u hebt geselecteerd.
Als u een voetnoot op een specifieke plaats wilt invoegen, kunt u op het tabblad "Referenties" klikken en vervolgens op "Voetnoot invoegen". Zo kun je de voetnoot invoegen op de plaats van de cursor.
U kunt ook rechts klikken op de tekst waar u de voetnoot wilt invoegen en "Voetnoot invoegen" uit het menu kiezen. Je kunt ook vragen hoe voetnoot invoegen mac? Er is geen ingebouwde functie om voetnoten in te voegen in Microsoft Word voor Mac, maar er zijn een paar workarounds die u kunt gebruiken. Eén omweg is het invoegen van een hyperlink in de tekst waar de voetnoot moet komen. Voeg vervolgens de tekst van de voetnoot in het document toe na de hyperlink. Als u op de hyperlink klikt, komt u bij de tekst van de voetnoot.
Een andere oplossing is het invoegen van een commentaar in de tekst waar de voetnoot moet komen. Voeg dan de tekst van de voetnoot toe in het commentaar. Om het commentaar te bekijken, klik je op het commentaar-icoontje in de marge naast de tekst.

Gerelateerde artikelen

Hoe voeg je een PDF toe in Word?

Hoe maak ik van een leeg Word-document een PDF-bestand?

Hoe krijg je voettekst op 1 pagina?

Een kop- of voettekst op één pagina wijzigen of verwijderen

  1. Dubbelklik op het kop- of voettekstgebied van de eerste pagina.
  2. Controleer Verschillende eerste pagina om te zien of deze is geselecteerd.
  3. Voeg de nieuwe inhoud toe aan de kop- of voettekst.
Hoe tabs toevoegen word? Een tabstop instellen
  1. Ga naar Start en selecteer het startpictogram voor het dialoogvenster Alinea .
  2. Selecteer Tabbladen.
  3. Typ in het veld Tabstoppositie een maateenheid op de positie waarop u de tabstop wilt plaatsen.
  4. Selecteer een uitlijning.
  5. Selecteer een Leider als u er een wilt.
  6. Selecteer Instellen.
  7. Selecteer OK.

Hoe maak je een bronvermelding in Word?

Een bronvermelding invoegen

  1. Klik in het document op de plaats waarop u de bronvermelding wilt invoegen.
  2. Klik op het tabblad Documentelementen onder Verwijzingen op Beheren.
  3. Dubbelklik in de Lijst met bronvermeldingen op de bron die u wilt vermelden. De bronvermelding verschijnt in het document.
Hoe maak je een voetnoot in Google Docs? Om een voetnoot in Google Docs te maken, ga je naar Inspringen en regels > Voetnoten. Klik daar op de knop Voetnoot toevoegen. Er verschijnt nu een kleine superscript-nummer naast de plek waar je je cursor had staan. Dit is je voetnoot. Als je klaar bent met schrijven, klik je op de knop Voetnoot weergeven in de rechterbalk. Je ziet nu een overzicht van alle voetnoten die je hebt gemaakt. Je kunt de volgorde van de voetnoten aanpassen door ze naar boven of naar beneden te slepen.

Hoe verwijs je naar een website in een voetnoot?

In een voetnoot verwijzen naar een website doe je door de naam van de auteur of organisatie, de titel van de website, de url en de datum waarop je de website hebt bezocht te vermelden.

Door Jyoti Herout

Vergelijkbare artikelen

Hoe Figurenlijst maken? :: Wat is de betekenis van uitsmijter?
Handige links