Huis > W > Wat Zijn De Belangrijkste Functies Van Excel?

Wat zijn de belangrijkste functies van Excel?

FunctieBeschrijving
DATUMWAARDE, functieZet een datum in de vorm van tekst om in een serieel getal
DAG, functieZet een serieel getal om in een dag van de maand
DAGEN, functieGeeft als resultaat het aantal dagen tussen twee datums

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Wat is het verschil tussen een formule en een functie in Excel?

Functies zijn door Excel vooraf gedefinieerde formules. Een functie begint net als een formule met is-teken (=). A1, A2 en A3 bij elkaar optelt. De functie SOM is een vooraf gedefinieerde formule die bepaalde waarden bij elkaar optelt. Wat dit betreft, hoeveel functies zijn er in excel? Een functie is een voorgeprogrammeerde berekening. Excel heeft er zo'n 480. Hieronder leest u uitleg van de meest gebruikte functies van Excel.

Mensen vragen ook: welke formule gebruiken in excel?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de beste formule in Excel hangt af van de specifieke gegevensverzameling en het gewenste resultaat. Enkele veelgebruikte formules in Excel zijn echter die voor het berekenen van wiskundige basisbewerkingen, het vinden van het gemiddelde van een bereik van cellen en het tellen van het aantal cellen dat aan bepaalde criteria voldoet. Hoeveel voorwaarden kun je toevoegen in een als voorwaarden functie? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat dit afhangt van de gebruikte programmeertaal en de specifieke implementatie. In het algemeen ondersteunen de meeste if-voorwaardenfuncties echter een beperkt aantal voorwaarden (gewoonlijk ongeveer 10-20). Dit is te wijten aan het feit dat het toevoegen van te veel voorwaarden de code moeilijk te lezen en te onderhouden kan maken.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Dus, is functies excel?

De syntaxis van de functie IS heeft de volgende argument: waarde Vereist. De waarde die u wilt testen. Het argument waarde kan een lege waarde (lege cel), foutwaarde, logische waarde, tekstwaarde, numerieke waarde of verwijzingswaarde zijn, of een naam die verwijst naar een van deze waarden. Bovendien, wat betekent apenstaartje in excel formule? De vierkante haken om de diverse onderdelen van een formule maken voor Excel het verschil tussen gestructureerde en cel-verwijzingen. Het 'apestaartje' (@) voor een kolomnaam betekent dat de waarde uit dezelfde rij uit de betreffende kolom wordt opgehaald.

Hoe maak je een optelling in Excel?

Selecteer een cel onder of naast de getallen die u wilt optellen, klik op AutoSom op het tabblad Start en druk vervolgens op Enter. Wanneer u op AutoSom klikt, wordt automatisch een formule (met de functie SOM) ingevoerd om de getallen op te tellen. Hier volgt een voorbeeld. Wat dit betreft, waar functie excel? Excel is een spreadsheetprogramma van Microsoft. Het maakt gebruik van een grid van kolommen en rijen om gegevens weer te geven en berekeningen uit te voeren met die gegevens.

Daarvan, hoe percentage berekenen tussen 2 getallen in excel?

Als je wilt berekenen wat het percentage is tussen twee getallen in Excel, kun je de volgende formule gebruiken:
= (Eerste getal - Tweede getal) / Eerste getal
Vervolgens kun je het resultaat opmaken als procent door de cellenopmaak te wijzigen.

Door Franciskus Pascucci

Vergelijkbare artikelen

Hoe werkt Countif Excel? :: How do I open EMZ files for free?
Handige links