Huis > H > Hoe Kun Je Cellen In Excel Beveiligen?

Hoe kun je Cellen in Excel beveiligen?

Cellen vergrendelen om ze te beveiligen

  1. Selecteer de cellen die u wilt vergrendelen.
  2. Klik op het tabblad Start in de groep Uitlijning op de kleine pijl om het pop-upvenster Cellen opmaken te openen.
  3. Schakel op het tabblad Beveiliging het selectievakje Vergrendeld in en klik vervolgens op OK om de pop-up te sluiten.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dienovereenkomstig, waarom kan ik excel niet bewerken?

Waarom kan ik dit bestand niet bewerken?

  • Het bestand is vergrendeld vanwege een eerdere crash.
  • Een andere auteur heeft het bestand uitgecheckt.
  • Een andere auteur gebruikt een andere versie van de Office toepassing.
  • De server biedt geen ondersteuning voor de functionaliteit voor coauthoring.
Vervolgens, hoe kan ik een werkblad beveiligen en vergrendelen? Als u uw bestand wilt vergrendelen zodat andere gebruikers het niet kunnen openen, raadpleegt u Protect an Excel file (Een Excel-bestand beveiligen). Zie Een werkmap beveiligen als u wilt voorkomen dat gebruikers werkbladen binnen een werkmap toevoegen, wijzigen, verplaatsen, kopiëren of verbergen/zichtbaar maken.

En nog een vraag, hoe excel bestand alleen lezen beveiligen?

Er zijn een paar manieren om een Excel-bestand te beschermen tegen bewerking:
1. Voeg een wachtwoord toe aan het bestand. Dit voorkomt dat iemand het bestand opent tenzij hij het wachtwoord heeft.
2. Sla het bestand op als PDF. Zo kan niemand het bestand bewerken, maar wel bekijken.
3. Sla het bestand op als alleen-lezen bestand. Dan kan niemand het bestand bewerken, maar wel de gegevens bekijken en kopiëren.
4. Gebruik de functie Werkmap beveiligen in Excel. Hiermee kunt u beperkingen instellen voor wie het bestand mag bewerken, evenals andere functies zoals het afdrukken en kopiëren van gegevens. Men kan zich ook afvragen: hoe kan ik een bestand beveiligen? Er zijn een paar manieren om een bestand te beveiligen:
1. Eén manier is om het bestand te versleutelen. Dit kan met een programma als GPG.
2. Een andere manier is het gebruik van een bestandsintegriteitscontrole, zoals Tripwire, om er zeker van te zijn dat er niet met het bestand geknoeid is.
3. Tot slot kun je een tool als Securing Applications with AppArmor gebruiken om het bestand te beschermen tegen toegang door onbevoegde gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Wat betekent cel vergrendelen?

Wanneer je een blad of werkmap beveiligt, worden standaard alle cellen vergrendeld. Dit betekent dat ze niet opnieuw kunnen worden geformatteerd of verwijderd en dat de inhoud ervan niet kan worden bewerkt. Standaard kun je de vergrendelde cellen selecteren, maar je kunt dat ook wijzigen in de beveiligingsopties. Bovendien, kan een draaitabel niet bewerken op een beveiligd blad? Standaard is er geen directe manier om de draaitabel op een beveiligd blad te vernieuwen, maar met de volgende VBA-code kunt u snel alle draaitabellen van het huidige werkblad vernieuwen wanneer gegevens in uw oorspronkelijke tabel veranderen.

Hoe haal je dubbele namen uit Excel?

Dubbele waarden verwijderen

  1. Selecteer het cellenbereik met de dubbele waarden die u wilt verwijderen.
  2. Klik op Gegevens > Dubbele waarden verwijderen en schakel onder Kolommen de selectievakjes van de kolommen die u wilt verwijderen, in of uit.
  3. Klik op OK.
Dit in overweging nemend, hoe bewerken inschakelen? Om de bewerking in te schakelen, moet je eerst de versie bekijken die je wilt bewerken. Vervolgens klik je op de knop "Bewerken" in de menubalk bovenaan het scherm. Er zal nu een pop-upvenster verschijnen waarin je de versie kunt bewerken.

Trouwens, hoe word document bewerkbaar maken?

Om een woorddocument te maken dat bewerkbaar is, moet je eerst een tekstverwerker zoals Microsoft Word of OpenOffice Writer downloaden en installeren. Vervolgens kun je een nieuw document maken of een bestaand document openen om te bewerken. Als je een nieuw document maakt, kun je de teksttypen en opmaakinstellingen naar wens aanpassen. Als je een bestaand document wilt bewerken, kun je de tekst aanpassen, nieuwe tekst toevoegen of tekst verwijderen.

Door Lesli Niesent

Vergelijkbare artikelen

Hoe Word document bewerkbaar maken? :: Hoe lang duurt het om een wachtwoord te kraken?
Handige links