Huis > H > Hoe Rij Vastzetten Excel?

Hoe rij vastzetten Excel?

Regel Vastzetten Excel

Een regel vastzetten in Excel is erg handig in spreadsheets met veel data waarin de bovenste regel relevante informatie bevat. Ga hiervoor naar Beeld -> Blokkeren -> Bovenste rij blokkeren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Bovendien, hoe een cel vastzetten in excel?

Je kunt in Excel delen van een formule vastzetten door gebruik te maken van het dollarteken ($). Deze zet je voor de verwijzing die je vast wil zetten. Stel je hebt de formule =A1+B1 en je wil deze naar rechts doortrekken, maar niet dat hij de A aanpast. Dan kan dat door de formule =$A1+B1 te gebruiken. Dienovereenkomstig, hoe eerste 3 rijen blokkeren excel? Als u meerdere rijen wilt blokkeren (te beginnen met rij 1), selecteert u de rij onder de laatste rij die u wilt blokkeren en klikt u op Titels blokkeren. Als u meerdere kolommen wilt blokkeren, selecteert u de kolom rechts van de laatste kolom die u wilt blokkeren en klikt op Titels blokkeren.

Dienovereenkomstig, hoe kolommen blokkeren in excel?

Om kolommen in excel te blokkeren, selecteert u eerst de kolom of kolommen die u wilt blokkeren. Klik vervolgens op de knop "Opmaak" op de werkbalk. In het dialoogvenster "Cellen" klikt u op het tabblad "Bescherming". Vink ten slotte het vakje "Vergrendeld" aan en klik op "OK". Dus, hoe maak ik van 2 cellen 1 cel in excel? U kunt in excel van twee cellen één cel maken door de cellen samen te voegen. Selecteer daartoe de cellen die u wilt samenvoegen, klik op de knop "Samenvoegen en centreren" op de werkbalk, en de geselecteerde cellen worden samengevoegd tot één cel.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Hoe kan ik sorteren in Excel?

Selecteer een cel in de kolom die u wilt sorteren. Klik op het tabblad Gegevens, in de groep Sorteren en filteren, op Sorteren. In het dialoogvenster Sorteren selecteert u de kolom die u wilt sorteren met behulp van een aangepaste lijst in het vak Sorteren op of Vervolgens op onder Kolom. Dus, hoe gebruik je de als functie in excel? Gebruik de functie ALS, een van de logische functies, om één waarde te retourneren als een voorwaarde waar is en een andere waarde als de voorwaarde onwaar is. Bijvoorbeeld: =ALS(A2>B2;"Budget overschreden";"OK") =ALS(A2=B2;B4-A4,"")

Daarvan, waar vind ik weergave in excel?

Een aangepaste weergave toepassen

  1. Ga naar Weergave > werkmapweergaven >aangepaste weergaven.
  2. Klik in het vak Weergaven op de naam van de weergave die u wilt toepassen en klik op Weergeven.
Dienovereenkomstig, hoe maak je een absolute celverwijzing? Er zijn twee manieren om een absolute celreferentie in Excel te maken. De eerste is door gebruik te maken van het dollarteken ($) voor de kolom- en rijwaarde die u wilt vastleggen. Bijvoorbeeld, als u de waarde in cel A1 vast wilt leggen, zou u de volgende formule gebruiken: =$A$1.
De tweede manier is door alleen de kolom- of rijwaarde vast te leggen met het dollarteken en de andere waarde los te laten. Bijvoorbeeld, als u de waarde in cel A1 vast wilt leggen en de waarde in de kolom B wilt laten variëren, zou u de volgende formule gebruiken: =$A1. Dit zou de waarde in A1 vastleggen en de rijwaarde laten variëren wanneer de formule wordt gekopieerd naar andere cellen in de kolom.

Dienovereenkomstig, hoe kan je ervoor zorgen dat de formules in een cel worden afgedrukt in plaats van de resultaten?

Om ervoor te zorgen dat de formules in een cel worden afgedrukt in plaats van de resultaten, kunt u de optie 'Formules weergeven' in het tabblad 'Weergave' van het lint selecteren.

Door Geibel

Vergelijkbare artikelen

Welke syntaxis gebruik je voor het berekenen van het totaal van een Celbereik? :: Hoe zet je automatisch hoofdletters uit?
Handige links