Huis > H > Hoe Werkt Gemiddelde Als In Excel?

Hoe werkt gemiddelde als in Excel?

Dit houdt in dat we het gemiddelde van een reeks berekenen en dat het criteria is dat de omzet groter dan 0 moet zijn om meegenomen te worden in de berekening. Het gemiddelde van de vooraf bepaalde cellen met een inhoud groter dan 0 is nu berekend met de formule =GEMIDDELDE. ALS(B2:B6;”>0″).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dienovereenkomstig, hoe maak je een gemiddelde in excel?

Klik in een cel onder de kolom of rechts van de rij met getallen waarvan u het gemiddelde wilt berekenen. Ga naar het tabblad Start , klik op de pijl naast AutoSom > gemiddeldeen druk op ENTER. Daarvan, is gemiddelde als? Als een cel in criteria leeg is, wordt deze door GEMIDDELDE. ALS als de waarde 0 (nul) verwerkt. Als er in het bereik geen cellen overeenkomen met de criteria, geeft GEMIDDELDE.

Dus, hoe kun je een gewogen gemiddelde berekenen in excel?

Er zijn een paar verschillende manieren om een gewogen gemiddelde te berekenen in Excel. Eén manier is het gebruik van de functie SUMPRODUCT. Deze functie vermenigvuldigt twee matrices met elkaar en sommeert vervolgens de resultaten. Om deze functie te gebruiken, moet u eerst twee kolommen in uw spreadsheet maken, één voor de waarden en één voor de gewichten. Vervolgens voert u de volgende formule in een cel in:
=SUMPRODUCT(A1:A5,B1:B5)
Dit berekent het gewogen gemiddelde van de waarden in kolom A, met de gewichten in kolom B.
Een andere manier om een gewogen gemiddelde in Excel te berekenen is de functie SUM. Deze functie telt gewoon alle waarden in een bepaald bereik op. Om deze functie te gebruiken, moet u eerst een kolom voor de gewichten maken. Vervolgens voert u de volgende formule in een cel in:
=SUM(A1:A5*B1:B5)
Dit berekent het gewogen gemiddelde van de waarden in kolom A, met behulp van de gewichten in kolom B.
Je kunt ook de functie AVERAGE gebruiken om een gewogen gemiddelde te berekenen. Deze functie berekent het rekenkundig gemiddelde van een bepaald bereik. Om deze functie te gebruiken, moet u eerst een kolom voor de gewichten maken. Vervolgens voert u de volgende formule in een cel in:
=AVERAGE(A1:A5*B1:B5)
Hiermee wordt het gewogen gemiddelde berekend van de waarden in kolom A, met behulp van de gewichten in kolom B. Hoe bereken je het gemiddelde van een cijfer? Om het gemiddelde van een cijfer te berekenen, moet je de som van alle cijfers nemen en dat delen door het aantal cijfers.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Wat is het symbool voor gemiddelde?

Om het gemiddelde van een aantal getallen te berekenen tel je alle getallen op en deel je de som door het aantal. Voor het steekproefgemiddelde gebruiken we de notatie x en voor het populatiegemiddelde de notatie µ. Hoe bereken je het gemiddelde percentage? Het gemiddelde wordt berekend door alle getallen bij elkaar op te tellen en het resultaat te delen door het aantal getallen.

Hoe bereken je 30 procent van een bedrag?

Berekening van het percentage: Het berekenen van een percentage betekent het schatten van de overeenkomst of het verschil die er mathematisch bestaat tussen twee getallen. Om dit te doen, moet men beide getallen delen en het resultaat met honderd vermenigvuldigen. Daarvan, hoe bereken je de gemiddelde leeftijd in excel? De gemiddelde leeftijd berekenen in Excel doe je door de SOM-functie te gebruiken. Je selecteert de cel waarin het gemiddelde getoond moet worden en typt =SOM(. Vervolgens selecteer je alle cellen met leeftijden en sluit je af met een haakje). Druk Enter en het gemiddelde leeftijd zal getoond worden.

Hoe vind je de mediaan?

Om de median te berekenen, moet je eerst de data in volgorde van grootte zetten. Als je dan het middelste getal neemt, heb je de median.

Door Imray Moldonado

Vergelijkbare artikelen

Hoe bereken je de standaard deviatie? :: Hoe automatisch nummeren in Excel?
Handige links