Huis > H > Hoe Bereken Je Het Gemiddelde Op Je Rekenmachine?

Hoe bereken je het gemiddelde op je rekenmachine?

Het gemiddelde is de som van alle getallen in de groep gedeeld door hoeveel dingen in de groep staan. Het gemiddelde van 5 en 3 is bijvoorbeeld: (5+3)/2 = 4. Je kunt het gemiddelde dus berekenen door alle getallen bij elkaar op te tellen en deze vervolgens te delen door het aantal getallen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe bereken je het subtotaal?

Subtotalen worden berekend met een overzichtsfunctie. U kunt meer dan één soort overzichtsfunctie tonen. De eindtotalen zijn niet afkomstig van de waarden in de subtotalen.

Hoe bereken je het geheel?

Berekenen van het geheel

  1. Bepaal het deel. Lees de som goed door en bepaal welk deel gegeven wordt. In dit geval is 25% gelijk aan € 50,-.
  2. Bereken het geheel. Zet de gegevens in een verhoudingstabel.
  3. Bepaal het antwoord op de som. Als je het geheel (100%) hebt berekend, dan heb je het antwoord op de som.
Welke formules zijn er in Excel?
VergelijkingsoperatorBetekenisVoorbeeld
= (gelijkteken)Gelijk aan=A1=B1
> (groter dan)Groter dan=A1>B1
< (kleiner dan)Kleiner dan=A1<B1
>= (groter dan of gelijk aan)Groter dan of gelijk aan=A1>=B1

Hoeveel procent van totaal Excel?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het afhangt van een aantal factoren, zoals welke versie van Excel u gebruikt en hoe u het programma gebruikt. Een ruwe schatting is echter dat Excel ongeveer 1-2% van de totale softwaremarkt uitmaakt. Wat is >

Gerelateerde artikelen

Hoe bereken je de 5 5 regel?

Je laagste cijfers in je eindcijfers zijn misschien niet te laag als je maar een 5 hebt voor je kernvakken.

Wat is het ongeveer teken?

Het plusminusteken is ±. In de wetenschap, met name in de wiskunde en bij metingen, wordt het teken ook gebruikt en wordt dan uitgesproken als plus of min. Het plusminusteken wordt in de wetenschap niet gebruikt om ongeveer aan te geven, hier wordt het benaderingsteken ~ of ≈ voor gebruikt. Dit in overweging nemend, wat zegt het gemiddelde? Een gemiddelde kan een handig uitgangspunt zijn om mee te rekenen. Als je een auto koopt, geeft het gemiddelde verbruik je een idee wat je aan benzine kwijt zult zijn. Maar het kan ook een vertekend beeld geven. Een aantal uitschieters naar boven of beneden kan een gemiddelde enorm beïnvloeden.

Wat is gewogen gemiddelde?

Het gewogen gemiddelde is een gemiddelde van een reeks getallen met bijhorende reële positieve gewichten, de weegfactoren, waarvan de waarde het meest beïnvloed wordt door de getallen met het grootste gewicht. Hoe bereken je een Weighted Average? Om een gewogen gemiddelde te berekenen, neem je het gemiddelde van alle waarden, maar je geeft elke waarde een gewicht. Hoe zwaarder het gewicht, hoe meer invloed die waarde heeft op het gemiddelde.

Bovendien, hoe vind je de modus?

De mode is het getal dat het vaakst voorkomt in een dataverzameling. Je kunt de mode vinden door de data te ordenen van klein naar groot of van groot naar klein en te kijken welk getal het vaakst voorkomt.

Door Richel

Vergelijkbare artikelen

Hoe tekst in Excel omzetten naar getal? :: Hoe bereken je de standaard deviatie?
Handige links