Huis > H > Hoe Zet Je 2 Grafieken Combineren Excel?

Hoe zet je 2 grafieken combineren Excel?

Klik ergens in de grafiek die u wilt wijzigen in een combinatiegrafiek om de HULPmiddelen voor grafiekenweer te geven. Klik op ontwerpen > grafiek type wijzigen. Kies op het tabblad alle grafieken de optie combinatieen kies vervolgens het diagram gegroepeerde kolom-lijn op secundaire as .

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe maak je een lijngrafiek in Excel?

Grafiek invoegen

  1. Selecteer de tabel in zijn geheel.
  2. Klik op het tabblad Invoegen.
  3. In de groep 'Grafieken' staat een aantal opties.
  4. Advies nodig?
  5. Wij kiezen in de groep 'Grafieken' voor een lijngrafiek.
  6. Excel toont verschillende opties voor een lijngrafiek.
  7. Wij klikken op Lijn met markeringen.
Wat voor soort grafieken zijn er? Verschillende diagrammen
  • grafieken.
  • diagrammen.
  • lijndiagram.
  • staafdiagram.
  • histogram.
  • cirkeldiagram.
  • beelddiagram.
  • steelbladdiagram.

Welk programma voor grafieken?

Er is een verscheidenheid aan programma's waarmee grafieken en visuele gegevensvoorstellingen kunnen worden gemaakt. Enkele populaire programma's zijn Microsoft Excel, Tableau en Google Sheets. Elk programma heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, dus het is belangrijk om het juiste programma voor de specifieke taak te kiezen. Hoe maak ik grafieken in Excel 2010? Er zijn vele manieren om grafieken te maken in Excel 2010, maar de meest gebruikelijke manier is het gebruik van de grafiektools op het tabblad Invoegen. Om een grafiek te maken, selecteert u eerst de gegevens die u in de grafiek wilt opnemen. Klik vervolgens op het tabblad Invoegen en selecteer het type grafiek dat u wilt maken. Excel maakt de grafiek vervolgens met behulp van de geselecteerde gegevens.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

En nog een vraag, hoe noem je een grafiek waarin meerdere grafiektypes door elkaar zichtbaar zijn?

U kunt twee of meer grafieken in één grafiek combineren om verschillende soorten gegevens in een grafiek te accentueren. U kunt bijvoorbeeld een lijndiagram met prijsgegevens combineren met een kolomdiagram met verkoopvolumes. Mensen vragen ook: hoe maak je een lijngrafiek? Een lijndiagram bestaat uit stippen die verbonden worden door een lijn. Elke stip in het assenstelsel geeft een meting weer. Als je gegevens beginnen met een hoge waarde op de y-as, dan kun je een scheurlijn gebruiken. Door middel van een scheurlijn kan je de waardes op de y-as direct met hoge getallen laten beginnen.

Hoe maak je een tabel in Excel?

U kunt een tabel maken en opmaken om gegevens visueel te groeperen en analyseren.

  1. Selecteer een cel in de gegevens.
  2. Selecteer Start > Opmaken als tabel.
  3. Kies een stijl voor de tabel.
  4. Stel in het dialoogvenster Opmaken als tabel het bereik met cellen in.
  5. Markeer als de tabel kopteksten bevat.
  6. Selecteer OK.
Dienovereenkomstig, hoe maak je een tabel kleiner in excel? Als je een tabel kleiner wilt maken in Excel, moet je de kolommen en rijen verkleinen. Dit doe je door de muis boven aan de kolom of rij te zetten en deze naar links of rechts te slepen.

Welke grafiek voor welke data?

De keuze van het juiste diagram is afhankelijk van het soort data dat je wilt weergeven. Soms is een lijndiagram het meest geschikt, soms een staafdiagram of een cirkeldiagram. Bij het maken van een keuze is het belangrijk om na te denken over wat je precies wilt laten zien. Wil je de data laten zien in absolute aantallen? Of in relatieve aantallen? Wil je de data laten zien over een bepaalde periode, of is het belangrijk om de data in een bepaalde volgorde te laten zien?
Een lijndiagram is geschikt om data weer te geven over een bepaalde periode. Je kunt bijvoorbeeld een lijndiagram gebruiken om de temperatuurweergave over de dag weer te geven, of de koersontwikkeling van een aandeel. Een staafdiagram is geschikt om data weer te geven in absolute of relatieve aantallen. Bijvoorbeeld hoeveel mensen hebben voor een bepaald product gekozen, of hoeveel procent van de mensen vindt een bepaalde dienst goed. Een cirkeldiagram is geschikt om data weer te geven in relatieve aantallen. Bijvoorbeeld hoeveel procent van de mensen vindt een bepaalde dienst goed, of

Door Lia Twichell

Vergelijkbare artikelen

Wat is een goede grafiek? :: Hoe combineer je 2 grafieken in Excel?
Handige links