Huis > W > Wat Doet De Functie Index In Excel?

Wat doet de functie INDEX in Excel?

De functie INDEX geeft als resultaat een waarde of de verwijzing naar een waarde vanuit een tabel of bereik. U kunt de functie INDEX op twee manieren gebruiken: Zie Matrixvariant als u de waarde van een opgegeven cel of van een matrix van cellen wilt ophalen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dus, hoe werkt een index?

Een indexcijfer geeft altijd aan met hoeveel iets is gestegen of gedaald ten opzichte van dit basisjaar. Het basisjaar heeft altijd een index van 100. Als je een indexcijfer van 105 krijgt, wil dat zeggen dat iets met 5% is gestegen ten opzichte van dit basisjaar. Men kan zich ook afvragen: hoe bereken je het indexcijfer in excel? excel

indexcijfer

JaarToeristen in Groningenindexcijfer
20011150096
200215000125
200315600130
200414900124

Hoe werkt INDEX match?

Om INDEX te laten werken, moet als eerste argument een array worden opgegeven, gevolgd door een rij- en kolomnummer. De matrix wordt rij per rij doorzocht totdat een overeenkomst wordt gevonden. Het rijnummer en kolomnummer van de overeenkomst worden teruggegeven. Als er geen overeenkomst wordt gevonden, wordt #N/A teruggezonden. Men kan zich ook afvragen: wat is de betekenis van index? In de informatica is een index een gegevensstructuur waarmee snel gegevens met een bepaalde sleutel kunnen worden opgezocht. Indexen worden gebruikt in vele soorten databanken en gegevensstructuren, zoals hashtabellen, zoekbomen en B-bomen.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Hoe bereken je de index?

Voorbeeld 1. De prijs van een betonvloer stijgt in een jaar tijd van € 42,- tot € 45,-. Het prijsindexcijfer bereken je dan als volgt: ( €45 / € 42 ) x 100 = 107,1. Het indexcijfer 107,1 geeft aan dat de prijs van een betonvloer in het betreffende jaar met 7,1 procent (= 107,1 – 100) is gestegen. Men kan zich ook afvragen: hoe bereken je de index op je loon? De aanpassing van de lonen aan de index wordt berekend op basis van het gemiddelde van de gezondheidsindex tijdens een periode van 4 maanden. De loonontwikkeling volgt dus met enige vertraging de stijging van de levensduurte. Men spreekt dan van loonindexering.

Hoeveel is de jaarlijkse indexering?

Elk jaar verhoogt de overheid de alimentatiebedragen met een bepaald percentage. Dit heet indexering van alimentatie. In 2022 is het indexeringspercentage 1,9%. Wat is de consumptieprijsindex? De consumer price index (CPI) is een maatstaf die de gemiddelde prijsontwikkeling van een mandje met goederen en diensten weergeeft die door huishoudens worden gekocht. De CPI is een belangrijke economische indicator omdat deze kan aangeven of er sprake is van inflatie of deflatie.

Is de index overschreden?

De index is niet overschreden.

Door Valida Rayder

Vergelijkbare artikelen

Wat is de index in chemie? :: Wat zijn Samenvoegvelden word?
Handige links