Huis > H > Hoe Kan Ik Een Aantal Cellen Samenvoegen?

Hoe kan ik een aantal cellen samenvoegen?

Cellen samenvoegen

  1. Klik op de eerste cel en druk op Shift terwijl u op de laatste cel in het bereik klikt dat u wilt samenvoegen. Belangrijk: Zorg ervoor dat slechts één van de cellen in het bereik gegevens heeft.
  2. Klik op Start > Samenvoegen en centreren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe noem je het combineren van meerdere cellen in een cel?

Kies de cellen die u wilt combineren. Klik op de eerste cel om ons voorbeeld te zien. Zorg ervoor dat het tabblad 'Start' is geselecteerd door erop te klikken in het Lint. U kunt alleen het pictogram zien.

Mensen vragen ook: hoe noem je het combineren van meerdere cellen in een cel?

Samenvoegen

  1. Selecteer de cellen die u wilt samenvoegen. Doe dit door te klikken op de eerste cel, in ons voorbeeld is dat cel E3.
  2. Zorg dat in het Lint het tabblad 'Start' is geselecteerd door erop te klikken.
  3. Klik in de groep 'Uitlijning' op Samenvoegen en centreren. Het kan zijn dat u alleen het pictogram ziet.
Hoe kan ik in Excel 2 kolommen samenvoegen? Voeg gegevens uit cellen samen per formule

Selecteer een cel waarin u het resultaat wilt plaatsen, typ deze formule = A1 & "" & B1, A1 en B1 zijn de cellen die u wilt samenvoegen, "" is het scheidingsteken tussen twee celinhoud, druk op Enter en sleep de vulgreep omlaag om de formule op cellen toe te passen.

Dus, hoe kun je twee rijen samenvoegen?

Er zijn een paar manieren om twee rijen samen te voegen:
- Gebruik de CONCAT functie om de waarden van twee rijen samen te voegen tot één rij.
- Gebruik de UNION operator om de resultaten van twee queries samen te voegen tot één resultaat.
- Gebruik het INSERT INTO...SELECT statement om de waarden van een rij in een andere rij in te voegen. Dus, hoe moet je cellen samenvoegen in word? Er zijn een paar manieren om cellen in een Word-document samen te voegen. De meest gebruikelijke manier is om de cellen te selecteren die u wilt samenvoegen en vervolgens te klikken op de knop "Cellen samenvoegen" in de knoppengroep "Tabel" op het tabblad "Opmaak" in het Lint. U kunt ook rechtsklikken op de geselecteerde cellen en "Cellen samenvoegen" kiezen in het contextmenu. Een andere manier om cellen samen te voegen is het selecteren van de cellen die u wilt samenvoegen en vervolgens te klikken op de knop "Samenvoegen en centreren" in de knoppengroep "Uitlijning" op het tabblad "Home" in het Lint.

Gerelateerde artikelen

Is aantal als groter dan?

U wilt tellen hoeveel verkoopfacturen groter of kleiner waren dan de waarde. U kunt het getal gebruiken. Om aantallen te tellen groter of kleiner dan een getal.

Dienovereenkomstig, hoe cellen samenvoegen in excel mac?

Cellen samenvoegen

  1. Selecteer twee of meer aangrenzende cellen.
  2. Klik met de Control-toets ingedrukt op de cellen en kies vervolgens 'Voeg cellen samen'. Opmerking: Als het commando 'Voeg cellen samen' is gedimd, heb je mogelijk hele kolommen of rijen of een koptekstcel en een normale cel geselecteerd.
Dienovereenkomstig, hoe voornaam en achternaam samenvoegen excel? Als u voor- en achternamen wilt combineren, gebruikt u de functie SAMENVOEGEN of de operator ampersand (&). Belangrijk: In Excel 2016, Excel Mobile en Excel voor het web is deze functie vervangen door de functie CONCAT.

Dienovereenkomstig, hoe laat je tekst doorlopen in excel?

Tekst automatisch laten teruglopen

Klik op het tabblad Start in de groep Uitlijning op Terugloop. (In Excel voor het bureaublad kunt u ook de cel selecteren en vervolgens op Alt+ H + Wdrukken.) Notities: De gegevens in de cel lopen terug zodat ze binnen de kolombreedte passen.
Wat dit betreft, wat is een cel in excel? Een cel in Excel is een individuele rechthoekige ruimte waarin je data kunt invoeren of weergeven. Een werkblad bevat meestal 256 kolommen en 65.536 rijen, wat betekent dat een werkblad in totaal 16.777.216 cellen bevat.

Mensen vragen ook: hoe haal je dubbele namen uit excel?

De meest eenvoudige manier om duplicaatnamen uit een Excel-werkmap te verwijderen, is door de functie 'Verwijderen duplicaat' van Excel te gebruiken. Ga naar 'Gegevens' > 'Verwijderen duplicaat' en selecteer de kolom met de namen. Klik op 'OK' en Excel zal de duplicaatnamen verwijderen.

Door Page Rudis

Vergelijkbare artikelen

Hoe adressen uit Excel in Word brief? :: Hoe kan ik in Excel twee kolommen vergelijken?
Handige links