Huis > H > Hoe Kan Ik In Excel Meerdere Rijen En Kolommen Blokkeren?

Hoe kan ik in Excel meerdere rijen en kolommen blokkeren?

Als u meerdere rijen wilt blokkeren (te beginnen met rij 1), selecteert u de rij onder de laatste rij die u wilt blokkeren en klikt u op Titels blokkeren. Als u meerdere kolommen wilt blokkeren, selecteert u de kolom rechts van de laatste kolom die u wilt blokkeren en klikt op Titels blokkeren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kun je buitenlandse nummers blokkeren?

Druk op het nummer en kies Gegevens in het menu dat in de telefoon-app verschijnt. U kunt Contact blokkeren kiezen door rechtsboven op de drie puntjes te drukken.

Dienovereenkomstig, hoe kan ik sorteren in excel?

Selecteer een cel in de kolom die u wilt sorteren. Klik op het tabblad Gegevens, in de groep Sorteren en filteren, op Sorteren. In het dialoogvenster Sorteren selecteert u de kolom die u wilt sorteren met behulp van een aangepaste lijst in het vak Sorteren op of Vervolgens op onder Kolom. Hoe kan je in Excel een keuzelijst maken? Een keuzelijst aan een werkblad toevoegen

  1. Maak een lijst met items die u wilt weergeven in de keuzelijst, zoals in deze afbeelding.
  2. Klik op Ontwikkelaars > Invoegen.
  3. Klik onder Formulierbesturingselementen op Keuzelijst (formulierbesturingselement).
  4. Klik in de cel waarin u de keuzelijst wilt maken.

Hoe voeg ik 2 kolommen samen in Excel?

Er zijn een paar manieren om twee kolommen samen te voegen in Excel. Eén manier is het gebruik van de CONCAT-functie. De CONCAT-functie kan worden gebruikt om twee of meer tekenreeksen aan elkaar te rijgen. Als u bijvoorbeeld de inhoud van twee cellen in kolom A wilt samenvoegen, gebruikt u de volgende formule:
=CONCAT(A1,A2)
Een andere manier om twee kolommen samen te voegen is het gebruik van de & operator. De operator & kan worden gebruikt om twee of meer tekenreeksen aan elkaar te rijgen. Om bijvoorbeeld de inhoud van twee cellen in kolom A samen te voegen, gebruikt u de volgende formule:
=A1&A2
Zodra u de twee kolommen hebt samengevoegd, kunt u de functie Tekst naar kolommen gebruiken om de samengevoegde kolom weer in twee kolommen te splitsen. Waar vind ik voorwaardelijke opmaak in Excel? Om voorwaardelijke opmaak in Excel te vinden, gaat u naar het tabblad Home en klikt u op de knop Voorwaardelijke opmaak in de groep Stijlen.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe kolommen blokkeren in Excel?

Kolommen of rijen blokkeren

  1. Selecteer de cel onder de rijen en rechts van de kolommen die u zichtbaar wilt houden terwijl u door het werkblad schuift.
  2. Selecteer Weergave > Titels blokkeren > Titels blokkeren.
Waar vind ik weergave in Excel? Een aangepaste weergave toepassen
  1. Ga naar Weergave > werkmapweergaven >aangepaste weergaven.
  2. Klik in het vak Weergaven op de naam van de weergave die u wilt toepassen en klik op Weergeven.

Je kunt ook vragen waarom kan ik een excel bestand niet sorteren?

Klik op het tabblad Start in de groep Bewerken op Sorteren en filteren en klik vervolgens op Wissen om het filter te wissen. Gegevensgroepering kan ook worden uitgeschakeld op het tabblad Geavanceerd in Excel dialoogvenster Opties. (Bestand tabblad Opties). Hoe Sorteren je van hoog naar laag in Excel? Om van hoog naar laag te sorteren in Excel, ga je naar de tab 'Data' en klik je op 'Sorteer'. Er zal dan een pop-upvenster verschijnen waarin je de kolom kunt selecteren die je wilt sorteren, alsmede de volgorde (hoog naar laag of laag naar hoog). Klik vervolgens op 'OK' om de sorteervolgorde toe te passen.

Wat dit betreft, wat is criteriumbereik excel?

Criterium bereik in Excel betekent het bereik van cellen dat wordt gebruikt in een bepaalde criteria. Dit kan handig zijn als je een groot aantal cellen hebt met verschillende waarden en je wilt alleen de cellen die voldoen aan een bepaalde criteria te zien.

Door Edmonda

Vergelijkbare artikelen

Waarom kan ik niet kopieren en plakken in Excel? :: Waarom kan ik niet helemaal naar beneden scrollen?
Handige links