Huis > H > Hoe Bereken Je De Leeftijd Van Iemand In Excel?

Hoe bereken je de leeftijd van iemand in Excel?

=(JAAR(NU())-JAAR(A2))

Het resultaat is de leeftijd van de persoon, het verschil tussen vandaag en de geboortedatum in A2. In dit voorbeeld worden de functies JAAR en NU gebruikt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe bereken je chronologische leeftijd?

In dit systeem , ben je 0 jaar op je geboortedag. De meeste westerse landen gebruiken deze telwijze. In sommige culturen wordt de leeftijd uitgedrukt door het tellen van jaren. Bovendien, hoe geboortedatum berekenen? Bereken de vermoedelijke datum van je bevalling

De eisprong en de eventuele bevruchting vinden meestal plaats 2 weken na het begin van je laatste menstruatie. Tussen de bevruchting en de geboorte liggen ongeveer 266 dagen of 38 weken.

Is datum vandaag Excel?

Er is geen Excel-functie die de datum van vandaag teruggeeft, maar er zijn een paar manieren om dit te omzeilen. Eén manier is om de TODAY() functie te gebruiken in combinatie met de DATE() functie. Als het vandaag bijvoorbeeld 3 maart 2020 is, kunt u de volgende formule gebruiken: =DATE(TODAY(),3,3). Dit zou de datumwaarde 3/3/2020 opleveren.
Een andere manier om de datum van vandaag te krijgen in Excel is door de functie NOW() te gebruiken. Deze functie retourneert de huidige datum en tijd, dus u moet de TEXT() functie gebruiken om het resultaat op te maken als een datum. Bijvoorbeeld, de formule =TEXT(NOW(),"mm/dd/yyyy") zou de datum 3/3/2020 opleveren. Hoe moet je het gemiddelde berekenen in Excel? Er zijn een paar verschillende manieren om het gemiddelde in Excel te berekenen. De meest gebruikelijke manier is het gebruik van de functie AVERAGE. Deze functie neemt een bereik van cellen als argument en geeft het gemiddelde van die cellen.
Een andere manier om het gemiddelde te berekenen is de functie SUM. Deze functie neemt een bereik van cellen en geeft de som van die cellen. Om het gemiddelde te krijgen, deelt u de som door het aantal cellen in het bereik.
U kunt ook de ingebouwde statistische functies in Excel gebruiken om het gemiddelde te berekenen. Hiervoor selecteert u een cellenbereik, gaat u naar het tabblad Invoegen en klikt u op de knop Functie. In het dialoogvenster Functie invoegen selecteert u de categorie Statistiek en vervolgens de functie MIDDEN.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Vervolgens, hoe afronden naar beneden excel?

De afronden beneden functie in Excel

  1. Plaats de cursor waar je het eindresultaat wilt bekomen.
  2. Gebruik de formule =AFRONDEN.BENEDEN(getal;significatie) → Getal: het waarde dat je wilt afronden. → Significantie: het veelvoud waarop je wilt afronden.
  3. Concrete voorbeelden: → =AFRONDEN. BENEDEN(5,5;1) → 5. → =AFRONDEN.
Men kan zich ook afvragen: hoe gebruik je de als functie in excel? Gebruik de functie ALS, een van de logische functies, om één waarde te retourneren als een voorwaarde waar is en een andere waarde als de voorwaarde onwaar is. Bijvoorbeeld: =ALS(A2>B2;"Budget overschreden";"OK") =ALS(A2=B2;B4-A4,"")

Mensen vragen ook: wat is mijn echte leeftijd?

Om je echte leeftijd te berekenen, beginnen specialisten met het berekenen van jouw ruststofwisseling. Je ruststofwisseling is het aantal calorieën dat je verbrandt wanneer je de hele dag niks doet (basaal metabolisme), aangevuld met de calorieën die je lichaam verbrandt bij het verwerken en verteren van je voeding. Hoe oud ben ik volgens de Chinese kalender? Ik ben 24 jaar oud volgens de Chinese kalender.

Wat is de biologische leeftijd?

De biologische leeftijd is de leeftijd van een levend wezen, zoals bepaald door de aanwezigheid van verouderingsverschijnselen. Dit kan worden bepaald door middel van een aantal verschillende methoden, waaronder het meten van de lengte van het telomeer in het DNA.

Door Jovitah

Vergelijkbare artikelen

Hoe bereken je je Geboortegetal? :: Hoe geboortedatum berekenen?
Handige links