Huis > W > Wat Is Conditionele Opmaak In Excel?

Wat is conditionele opmaak in Excel?

Met voorwaardelijke opmaak kunt u patronen en trends in uw gegevens duidelijker maken. Als u deze wilt gebruiken, maakt u regels die de opmaak van cellen bepalen op basis van hun waarden, zoals de volgende maandelijkse temperatuurgegevens met celkleuren die zijn gekoppeld aan celwaarden.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Trouwens, hoe maak je een goed overzicht in excel?

Probeer het zelf

  1. Selecteer een cel in de gegevens.
  2. Selecteer Start > Opmaken als tabel.
  3. Kies een stijl voor de tabel.
  4. Stel in het dialoogvenster Opmaken als tabel het bereik met cellen in.
  5. Markeer als de tabel kopteksten bevat.
  6. Selecteer OK.
Je kunt ook vragen waar vind je opmaak in excel? De opmaak van een cel wijzigen
  1. Selecteer de cellen.
  2. Selecteer start > stijlen en kies een stijl.

Hoe heet het als je een opmaak toepast gebaseerd op de relatie tussen waardes in het geselecteerde data bereik?

Dit wordt een relatieve verwijzing genoemd. Hoe kleur je cellen in Excel? Er zijn een paar verschillende manieren om cellen te kleuren in Excel. Eén manier is om het dialoogvenster 'Cellen opmaken' te gebruiken. Om dit te openen, gaat u naar het tabblad 'Home' en klikt u op het kleine pictogram in de rechterbenedenhoek van de groep 'Lettertype', of u klikt met de rechtermuisknop op de cel of cellen die u wilt opmaken en selecteert 'Cellen opmaken' in het vervolgkeuzemenu.
In het dialoogvenster 'Cellen opmaken' ga je naar het tabblad 'Vullen'. Hier kunt u een achtergrondkleur voor de cel of cellen kiezen door op de gewenste kleur te klikken. U kunt ook de opties 'Patronen' gebruiken om een ontwerp of patroon aan de achtergrond toe te voegen.
Een andere manier om cellen te kleuren is door de 'Voorwaardelijke opmaak' opties te gebruiken. Deze vindt u in het tabblad 'Home', in de groep 'Stijl'. Om voorwaardelijke opmaak te gebruiken, selecteert u eerst de cel of cellen die u wilt opmaken. Klik dan op het kleine icoontje rechtsonder in de groep 'Stijl'.
In het dialoogvenster 'Voorwaardelijke opmaak' kunt u kiezen uit een aantal verschillende opmaakopties. U kunt bijvoorbeeld cellen opmaken die een bepaalde waarde bevatten, of die groter of kleiner zijn dan een bepaalde waarde. U kunt ook voorwaardelijke opmaak gebruiken om cellen met fouten of lege cellen te markeren.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Hoe cel markeren als waarde bestaat in of gelijk is aan cel in een andere kolom in Excel?

2.2 Voer de formule in =NOT(ISNA(VLOOKUP(A2,$B:$B,1,FALSE))) in de Formatteer waarden waar deze formule waar is doos. (A2 is de eerste cel van de kolom die u wilt markeren, en B: B geeft een andere kolom aan die u wilt vergelijken, u kunt deze naar behoefte wijzigen.) Daarvan, hoe maak je een totaalrij toe in excel? Totalen berekenen van gegevens in een Excel-tabel

  1. Klik op een willekeurige plaats in de tabel.
  2. Ga naar Hulpmiddelen voor tabellen > Ontwerpen en schakel het selectievakje Totaalrij in.
  3. Onderaan de tabel wordt een rij Totaal ingevoegd.

Hoe maak je een overzichtelijke tabel?

Ga naar Invoegen / Tabel / Snelle tabellen en selecteer een kant-en-klaar ontwerp. Pas het naar gelang de gegevens aan door rijen en kolommen toe te voegen of te verwijderen. Is Excel oneindig? Nee, Excel is niet oneindig. Het heeft een bepaald aantal rijen en kolommen die u kunt gebruiken. Als u meer ruimte nodig heeft, kunt u een ander programma gebruiken.

Hoe laat je tekst doorlopen in Excel?

Om tekst te laten scrollen in Excel, moet je eerst de cel of het bereik van cellen selecteren waarin de tekst staat. Vervolgens klik je op 'Invoegen' in het tabblad 'Start' en selecteer je 'Scrollen'. Er verschijnt nu een nieuw venster waarin je de richting kunt selecteren waarin de tekst moet scrollen. Je kunt ook aangeven hoe snel de tekst moet scrollen. Als je klaar bent, klik je op 'OK'.

Door Lucinda

Vergelijkbare artikelen

Hoe bureaublad opslaan? :: Kan niet worden geopend omdat de bestandsindeling of de bestand extensie niet geldig is?
Handige links