Huis > K > Kan Mac Exfat Lezen?

Kan Mac exFAT lezen?

Op het moment dat je een USB stick of harde schijf wilt gebruiken onder zowel Mac als Windows, dan kun je deze het beste formatteren met behulp van de structuur optie: exFat, dit filesysteem is compatible met de meest recente versies van macOS en Windows.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je online een boek lezen?

Je kunt een boek vinden via OnlineBibliotheek.com/e-books. Kies de knop met de tekst 'Boek lenen'. Kies de optie 'Online lezen'. U kunt direct beginnen met lezen als de online reader opent.

Hoe formatteer ik mijn pc Windows 10?

Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows. Klik op Configuratiescherm > Systeembeheer > Computerbeheer. Kies Schijfbeheer. Klik met de rechtermuisknop op het station of de partitie die je wilt formatteren en klik op Formatteren. Welk bestandssysteem formatteren? Je Windows-systeempartitie moet sowieso NTFS-geformatteerd zijn. Als je daarnaast een tweede schijf hebt waar je programma's op wilt installeren, dan formatteer je deze ook liefst in NTFS.

Hoe kan ik van FAT32 naar NTFS?

Er zijn een paar manieren om van FAT32 naar NTFS te converteren:
1. Gebruik de opdracht Converteren.
Om de opdracht Converteren te gebruiken, opent u een verhoogde opdrachtprompt. Klik hiervoor op Start, klik op Alle programma's, klik op Accessoires, klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en klik vervolgens op Uitvoeren als administrator.
Typ op de opdrachtprompt het volgende commando en druk op Enter:
convert drive_letter: /fs:ntfs
Om bijvoorbeeld het E-station naar NTFS te converteren, typt u de volgende opdracht en drukt u op Enter:
convert e: /fs:ntfs
U wordt gevraagd het volume te ontkoppelen. Typ Y om dit te doen en druk op Enter. Het volume wordt ontkoppeld en het bestandssysteem wordt veranderd in NTFS.
2. Gebruik het diskpart gereedschap.
Om het diskpart-gereedschap te gebruiken, opent u een verhoogde opdrachtprompt. Klik hiervoor op Start, klik op Alle programma's, klik op Accessoires, klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en klik vervolgens op Uitvoeren als administrator.
Typ op de opdrachtprompt de volgende commando's en druk op Enter na elk commando:
diskpart
list volumes
select volume drive_letter
format fs=ntfs quick
exit
Om bijvoorbeeld de E-schijf naar NTFS te converteren, typt u de volgende commando's en drukt u op Enter na elk commando:
diskpart
list volumes
select volume e
format fs=ntfs quick
exit
3. Gebruik een hulpmiddel van derden.
Er zijn veel hulpmiddelen van derden beschikbaar waarmee u van FAT32 naar NTFS kunt converteren. Eén zo'n hulpmiddel is EaseUS Partition Master. Wat is het verschil tussen FAT en NTFS? FAT (File Allocation Table) is een ouder bestandssysteem dat is ontwikkeld voor kleinere schijven en niet erg veilig is. NTFS (New Technology File System) is een nieuwer bestandssysteem dat werd ontwikkeld voor grotere schijven en veel veiliger is. NTFS kan ook beter omgaan met grote aantallen bestanden en mappen.

Gerelateerde artikelen

Wat is beter exFAT of NTFS?

NTFS is de beste keuze als u alleen met Windows- en Linux-pc's werkt. ExFAT is handiger als u ook Macs gebruikt. Als u externe opslag wilt aansluiten op uw smart TV die alleen FAT32 ondersteunt, moet u dat bestandssysteem gebruiken.

Wat kun je doen met een oude MacBook?

Wat te doen met een oude Mac?

  1. Verkoop je oude Mac tweedehands.
  2. Geef je oude Mac weg aan iemand.
  3. Maak van je oude Mac een multimedia center.
  4. Bouw je eigen NAS op je oude Mac.
  5. Gebruik de Mac als testmachine.
  6. Maak je oude Mac een typemachine.
  7. Maak de oude Mac de "familie"-Mac.
  8. Draai je eigen web server op een oude Mac.
Wat moet ik doen als ik mijn Mac verkoop? Wat u moet doen voordat u uw Mac verkoopt, weggeeft of inruilt
  1. Zijn deze stappen voor u bedoeld?
  2. Maak een reservekopie van uw bestanden of zet ze over.
  3. Log uit bij iTunes.
  4. Log uit bij iCloud.
  5. Log uit bij iMessage.
  6. Optioneel: koppel Bluetooth-apparaten los die u zelf houdt.
  7. Wis uw Mac en installeer macOS opnieuw.

Bovendien, hoe herstart je een macbook?

Meestal kun je je Mac opnieuw opstarten door Apple-menu > 'Herstart' te kiezen. In sommige gevallen echter, bijvoorbeeld als de Mac niet meer reageert, moet je de computer mogelijk op een andere manier opstarten. Houd de aan/uit-knop van je Mac ingedrukt totdat de Mac wordt uitgeschakeld. Kan ik mijn oude Mac updaten? Ja, je kunt je oude Mac bijwerken. Als je Mac OS X 10.6 of hoger draait, kun je naar de Mac App Store gaan en de nieuwste versie van macOS downloaden. Als je MacOS 10.5 of lager draait, kun je een gratis upgrade naar macOS Sierra uitvoeren.

Hoe lang wordt een MacBook ondersteund?

De levensduur van een MacBook hangt af van de modelgeneratie. Apple geeft de volgende generaties MacBooks meestal drie jaar lang software-updates. Daarna wordt het apparaat geclassificeerd als "vintage" of "out of date". Dit houdt in dat Apple deze niet langer ondersteunt met nieuwe software-updates, maar sommige oudere updates kunnen nog wel beschikbaar zijn.

Door Zita Lupu

Vergelijkbare artikelen

Hoe formatteren harde schijf Mac? :: Hoe kan ik mijn harde schijf formatteren?
Handige links