Wat zijn enkele veel voorkomende audiospelers?

Veel programma's zijn beschikbaar voor het afspelen van audio-bestanden op Windows, Mac en Linux-gebaseerde systemen. Omdat er zo veel audio-formaten, is het nuttig om meer dan een audio speler op uw computer. Hieronder is een lijst van het afspelen van audio programma's voor Windows, Macintosh en Linux-platforms.

ramen

Bedrijf*programmauitbreidingenNotes
CowonJetAudio Basicn / aSpeelt alle belangrijke bestandsformaten, waaronder WAV, MP3, OGG, WMA, MPEG, AVI, WMV, RM, MIDI, evenals video en audio-cd tracks; ondersteunt ook het branden van cd, opnemen en audio-bestand conversie.
foobar2000foobar2000n / aOndersteunt meer dan een dozijn audioformaten, gapless playback, en geavanceerde tagging mogelijkheden; omvat tabbed afspeellijsten en aanpasbare sneltoetsen; ook bekend als "fb2k."
MicrosoftWindows Media PlayerWMA , ASFMicrosoft media programma dat zowel audio als video-bestanden speelt; meegeleverd met het Windows-besturingssysteem; speelt Windows Media-bestanden en diverse andere gangbare formaten.
MODPlugMODPlug PlayerMODAudio module speler voor Windows die veel module formaten, waaronder MOD, MDL, XM, S3M, 669 ondersteunt, FAR, IT, NST en PTM-bestanden en vele anderen; bevat ook andere functies, zoals een grafische equalizer voor het aanpassen van het geluid.
MPC-HC ProjectMPC-HCn / aLichtgewicht mediaspeler ook bekend als "Media Player Classic - Home Cinema;" op basis van de Mplayer2 project; ondersteunt GPU bijgestaan ​​decodering en speelt alle gangbare audio- en videoformaten.
Participatory Culture Foundationik kijkn / aMiro is een gratis open-source audio en video speler die verschillende audio-bestandsformaten ondersteunt; het kan worden gebruikt om zowel audio- en videopodcasts, evenals andere vormen van streaming media af te spelen.
VideoLANVLC Media Spelern / aCompacte multi-platform media speler die audio en video bestanden afspeelt; ondersteunt bijna alle niet-gecomprimeerde en gecomprimeerde audioformaten, waaronder Ogg Vorbis-bestanden.

Regenjas

Bedrijf*programmauitbreidingenNotes
telefoontjeiTunesMOV , .m4pDe meest populaire audio afspelen van het programma voor de Mac; meegeleverd met MacOS en ondersteunt de meeste belangrijke audio-formaten, behalve voor Windows Media en Real Media-bestanden; geïntegreerd met Apple muziek en de iTunes Music Store.
Participatory Culture Foundationik kijkn / aMiro is een gratis open-source audio en video speler die verschillende audio-bestandsformaten ondersteunt; het kan worden gebruikt om zowel audio- en videopodcasts, evenals andere vormen van streaming media af te spelen.
VideoLANVLC Media Spelern / aCompacte multi-platform media speler die audio en video bestanden afspeelt; ondersteunt bijna alle niet-gecomprimeerde en gecomprimeerde audioformaten, waaronder Ogg Vorbis-bestanden.

Linux

Bedrijf*programmauitbreidingenNotes
4Front TechnologiesXMMSn / aPopulaire gratis audio-speler voor Unix-systemen; speelt MP3's, WAVs, mods, en andere audio-bestand met behulp Input plugins; ondersteunt ook Output, Effect, en Visualisatie plugins, evenals skins die interface van de speler aan te passen.
Amarok ProjectAmarokn / aAudio-speler met een zeer aanpasbare interface die ondersteuning voor songteksten bevat; ondersteunt Last.fm radio streams, Ampache server verbindingen, Librivox audioboeken, Magnatune muziek en de OPLM Podcast Directory.
Weeklagend spookBanshee Media Playern / aMuziek en video-speler die ook ondersteunt podcasts; kan media synchroniseren met meerdere apparaten, zoals iPods, iPhones en Android-gebaseerde apparaten.
kaffeineKaffeine - KDE Media Playern / aMedia player voor de K Desktop Environment (KDE); ondersteunt audio CD-weergave en diverse audio-bestanden vormen, met inbegrip MOD en STM-bestanden.
Participatory Culture Foundationik kijkn / aMiro is een gratis open-source audio en video speler die verschillende audio-bestandsformaten ondersteunt; het kan worden gebruikt om zowel audio- en videopodcasts, evenals andere vormen van streaming media af te spelen.
VideoLANVLC Media Spelern / aCompacte multi-platform media speler die audio en video bestanden afspeelt; ondersteunt bijna alle niet-gecomprimeerde en gecomprimeerde audioformaten, waaronder Ogg Vorbis-bestanden.