Welk audiobestandsformaat wordt gebruikt voor CD-audiobestanden?

Audio-cd's maken gebruik van een audio-indeling die speciaal is ontworpen voor CD-spelers.Daarom is de audio-indeling die wordt gebruikt voor CD audio tracks niet direct te correleren met een soort computer audiobestand. Er zijn echter twee bestandsformaten die erg lijken op de CD audioformaat zijn, omdat ze ondersteunen dezelfde bemonstering en bitdiepte. Dit zijn de WAVE ( WAV ) en AIFF ( .AIF ) formaten.

WAVE en AIFF zijn twee audio-formaten die 44,1 kHz, 16-bit, stereo audio, dat is de standaard audio-specificatie wordt gebruikt door audio-cd's te ondersteunen. Ze worden ook gecodeerd met pulscodemodulatie (PCM), die dezelfde codering gebruiken CD audiosporen. Daarom kan WAV en AIF-bestanden eenvoudig worden omgebouwd tot audiotracks wanneer gebrand op een cd.

De WAVE en AIFF formaten zijn zeer vergelijkbaar zijn, maar ze maken gebruik van verschillende file headers. Omdat de headers worden gestript weg als de audio data wordt omgezet naar CD audio, beide bestandstypen zijn een goede keuze voor het creëren van audio-cd's.

WAVE-bestanden komen vaker voor op Windows-computers, terwijl AIFF-bestanden komen vaker voor op Macs. Aangezien het AIFF formaat is zo vergelijkbaar met de audio-CD-indeling, de nummers op een audio-cd te verschijnen als AIFF-bestanden wanneer u een audio-cd in een Mac te laden. Dit betekent dat u de tracks op uw harde schijf kopiëren door simpelweg te slepen ze van het venster van de cd op uw bureaublad . Hieronder is een voorbeeld van een audio-cd-venster in Mac OS X.

In Windows, audio-cd tracks verschijnen als CDA -bestanden. Dit zijn snelkoppelingen naar nummers op de CD, die geen audio data bevatten. In plaats daarvan CDA-bestanden te instrueren de computer die audiotrack te spelen op een CD. Daarom, als u een CDA-bestand slepen naar uw bureaublad, het zal alleen produceren een snelkoppeling. Om audio van een cd importeert, moet u een programma zoals Windows Media Player of iTunes gebruiken. Wanneer dezelfde cd als hierboven in een Windows-computer is geplaatst, verschijnt het volgende venster.

De meeste audio-programma's, waaronder iTunes en Windows Media Player, kunnen andere soorten audio bestand branden naast WAVE en AIFF-bestanden naar cd's. Echter, de kwaliteit niet zo goed, omdat de gecomprimeerde formaat moet worden omgezet in een gecomprimeerd formaat. Hoewel de geluidskwaliteit niet slechter zou zijn dan de oorspronkelijke gecomprimeerde geluid, het zal niet verbeteren wanneer omgezet naar CD-kwaliteit audio.

Daarom, als u de hoogst mogelijke betrouwbaarheid van uw audio-cd wilt, is het het beste om WAVE of AIFF bestanden branden. Het kan echter niet veel van een verschil, zolang u een hoge kwaliteit gecomprimeerde audiobestanden te maken. Met de huidige geavanceerde audio compressie algoritmen , kunnen de meeste mensen het verschil tussen gecomprimeerde en ongecomprimeerde audiobestanden niet vertellen.