Zijn Macintosh- en Windows-lettertypen compatibel?

Het zou mooi zijn als Macintosh en Windows alleen gebruikt hetzelfde lettertype bestanden. Helaas is dit niet altijd het geval. Hoewel de meeste font formaten zijn " crossplatform ," moeten ze vaak worden omgezet om te werken op beide platforms.

De volgende zijn de drie meest populaire font formaten:

  1. TrueType - .TTF bestandsextensie. TrueType is ontwikkeld door Apple, maar wordt ook ondersteund door Microsoft Windows. Dit lettertype formaat is al sinds de jaren 1980 en is de meest voorkomende vorm van cross-platform lettertype. Mac TrueType-lettertypen werken alleen op de Mac, terwijl Windows TrueType-lettertypen werken op Windows en Mac OS X. Daarom zal een Mac TrueType lettertype moeten worden omgezet naar de Windows-versie om het te laten werken in Windows.
  2. OpenType - .otf bestandsextensie. OpenType-lettertypen bestanden zijn ook cross-platform en zijn gebaseerd op de TrueType-formaat. Ze samenvoegen alle benodigde componenten die nodig zijn voor Macintosh en Windows-bestanden in een enkel bestand. De Macintosh-componenten (die de omvat .afm bestand) en het Windows-componenten ( .pfb en .PFM bestanden) zijn allemaal inbegrepen in een OpenType-lettertype-bestand, wat betekent dat je kunt installeren en gebruiken hetzelfde lettertype bestand op zowel Windows- als Macintosh-computers. Voor meer informatie over OpenType-lettertypen, bekijken Adobe's Introduction to OpenType .
  3. PostScript - Mac: .PAK of geen verlenging; Windows: .pfb en .PFM . Dit formaat is ontwikkeld door Adobe en wordt gebruikt om nauwkeurige weergave van fonts, zowel op het scherm en in print te verzekeren. Mac OS X bevat native ondersteuning voor PostScript Type 1-lettertypen, terwijl Windows XP extra software of drivers nodig voor volledige ondersteuning van alle PostScript-lettertypen. Omdat er Mac PostScript en Windows PostScript-font-bestanden, zal hetzelfde bestand niet installeren op beide platforms.

Van de bovengenoemde soorten lettertype, alleen de OpenType-lettertypen bevat alle benodigde bestanden voor gebruik op zowel Macintosh- en Windows-platforms. Mac OS X zal de meeste Windows TrueType en PostScript-lettertypen te herkennen zonder conversie. Mac OS 9, aan de andere kant, zal niet de meeste Windows-lettertypen installeren. Windows zal alleen Mac TrueType en PostScript-lettertypen te herkennen in Windows als ze worden omgezet met behulp van een programma zoals CrossFont.