Google Classroom

Google Classroom is een gratis, op internet gebaseerde samenwerkingstool die is ontwikkeld door Google als onderdeel van G Suite for Education. Met een Google-account kunnen docenten het platform gebruiken om een ​​virtueel klaslokaal te maken, studenten uit te nodigen voor live instructie en de cijfers van studenten vast te leggen. Google Classroom moedigt ook ouderparticipatie aan. Docenten kunnen ouders uitnodigen voor Google Classroom om samenvattingen van het werk van leerlingen te delen en om geautomatiseerde samenvattingen van het werk van leerlingen en lesaankondigingen te ontvangen.

Google Classroom is oorspronkelijk gelanceerd in 2014 als een exclusieve tool voor schoolsystemen. Het bood ondersteuning aan docenten en studenten, maar vereiste accountverificatie van de bredere schooladministratie. In 2017 verwijderde Google de vereiste van G Suite for Education en breidde het de mogelijkheid uit om een ​​les te hosten of eraan deel te nemen naar elke eenvoudige Google-accounthouder. Sinds het Classroom-platform beschikbaar is gemaakt voor het publiek, heeft Google ook een aantal UI-updates, aanpassingsopties en toegevoegde widget- / integratieondersteuning uitgebracht.

Een van de grootste zorgen van Google Classroom onder docenten, leerlingen en ouders zijn de privacy- en beveiligingsmogelijkheden. Omdat het een gratis platform is om te gebruiken, hebben veel critici van Google Classroom het onder de loep genomen Google's praktijken voor gegevensverzameling zowel de hoeveelheid verzamelde gegevens als hoe deze worden gebruikt. Evenzo doken in 2020 een groot aantal rapporten op waarin anonieme gebruikers werden beschreven die toegang hadden tot Google Classroom-vergaderingen zonder toestemming van de instructeurs. Google reageerde op deze rapporten door aan te kondigen dat gebruikers standaard moeten zijn aangemeld bij een Google-account om toegang te krijgen tot een Google Classroom-vergadering.

Google Classroom-integraties

Hoewel Google Classroom op zichzelf een relatief eenvoudige tool is, integreert het andere apps van G Suite en externe ontwikkelaars om een ​​robuust samenwerkingsplatform te bouwen. Het vertrouwt met name op een aantal tools om leerkrachten de tools te bieden die ze nodig hebben om afstandsonderwijs te vergemakkelijken, waaronder:

  • Gmail: Een e-mailplatform dat Classroom-berichten naast andere e-mails organiseert.
  • Documenten, Spreadsheets en Presentaties: Een set tekstverwerkings-, spreadsheet- en presentatietools die realtime bewerking en samenwerking ondersteunen.
  • Formulieren: Een enquêtetool voor het maken van quizzen en het verzamelen van informatie over studenten.
  • Maak kennis met: Een videoconferentieplatform voor het hosten van live instructie en 1: 1 vergaderingen.
  • Kalender: Een planningstool voor het bijhouden van vergaderingen, lessen en einddatums voor opdrachten.
  • Rijden: Een cloudgebaseerd opslagplatform voor het opslaan en delen van lesplannen, opdrachten en presentaties.