Wat is HR-software voor kleine bedrijven?

HR-software voor kleine bedrijven is ontworpen om tegemoet te komen aan de vereisten op het gebied van human resources (HR) -technologie die specifiek zijn voor kleinere en groeiende particuliere bedrijven met eenvoudigere operaties. Het is betaalbaar, flexibel geprijsd en eenvoudig te gebruiken. Het kan zonder problemen opschalen van enkele medewerkers tot duizend. Deze software omvat alle HR-kernprocessen voor het beheer van het personeelsbestand, inclusief tijdregistratie en aanwezigheidsregistratie, salarisadministratie, compensatie, secundaire arbeidsvoorwaarden en naleving van regelgeving. Het kan ook automatiseringstools, selfservice, basiswerving en prestatiebeheer omvatten.

HR-software is een nuttige technologie die helpt bij het stroomlijnen van werkprocessen en het verhogen van de efficiëntie. Human resources zijn de belangrijkste activa van een bedrijf. HR-management is van vitaal belang voor bedrijven om werknemers aan te trekken en te behouden die hen helpen te gedijen en groeien in het bedrijfsleven. Het stelt bedrijven ook in staat om consequent te voldoen aan veel arbeidsgerelateerde wet- en regelgeving. HR-personeel houdt zich bezig met deze gevoelige en kritieke taken die worden vermenigvuldigd met het aantal werknemers in een bedrijf.

Een klein bedrijf heeft niet veel werknemers in vergelijking met grote bedrijven en ondernemingen. Ze hebben ook geen financiële middelen beschikbaar, zoals een groot budget om meer HR-personeel in dienst te nemen, meer concurrerende vergoedingen te bieden, krachtigere systemen aan te schaffen om het werk te automatiseren, of regelmatige trainingsprogramma's en andere voordelen aan werknemers te bieden. Sommige bedrijven besteden hun HR-bedrijfsproces uit, maar het kan zijn eigen problemen veroorzaken.

Twee soorten HR-systemen zijn human resources-informatiesystemen (HRIS) en human resources-managementsystemen (HRMS).

Functies van een HRM-systeem

Een HRMS kan een scala aan HR-processen aan:

 • Bewaar en organiseer HR-beleid, functiebeschrijvingen en andere documenten veilig
 • Beheer personeelsdossiers, genereer rapporten en leef de arbeidswetten na
 • Voer salarisadministratie, tijdregistratie en verlofbewaking uit
 • Beheer prestatiebeoordelingen, compensatie, promotie en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Rekruteer voor benodigde vacatures
 • Help bij het verstrekken van vaardigheidstrainingen en andere ontwikkelingsprogramma's
 • Communiceer of geef toegang tot belangrijke bedrijfsinformatie en regels

Top HR-software voor kleine bedrijven

 • BambooHR
 • Zoho mensen
 • Zenefits
 • Namelijk
 • Paycor
 • Smaak
 • Cezzane
 • leven
 • BerniePortal
 • Moeiteloos HR
 • EddyHR

Met HR-software voor kleine bedrijven kunnen bedrijven hun werknemers ondersteuning, zorg en een gezonde werkomgeving bieden, zelfs met een klein personeelsbestand. HR-medewerkers kunnen minder tijd besteden aan handmatige administratieve taken en zich concentreren op personeelskwesties. Het bedrijf kan blijven voldoen aan de regelgeving, terwijl het management de beste werknemers kan blijven aantrekken en behouden.