Wat is de kwantiteitsmethode (tqm)?

De Quant Method (TQM) is een gedragsgerichte marketingstrategie die tot doel heeft chemie te creëren tussen klanten en hun klanten en mensen te beïnvloeden via hun persoonlijkheidstype. E-commerce en bedrijfseigenaren gebruiken The Quant Method als een manier om vertrouwen op te bouwen en de weerstand van consumenten om te kopen te doorbreken.

Hoe werkt de Quant-methode?

Bedrijven kunnen leren welke persoonlijkheidstypes klanten zijn en vervolgens communicatie op maat maken om vertrouwen op te bouwen en de weerstand van een consument om te kopen te doorbreken. Gebruik TQM-enquêtes voor prospects en klantenlijsten met een korte reeks vragen en gebruik eigen technologie om hun persoonlijkheidstypen te identificeren, zodat u verkoopboodschappen kunt optimaliseren voor elk type klant.

De vier TQM-persoonlijkheidstypen

Volgens TQM zijn er vier hoofdtypen persoonlijkheden. Elk type denkt en voelt anders en elk type verwerkt informatie op een andere manier, vooral bij het nemen van een koopbeslissing.

  • Denker:De Denker houdt van feiten, details, bewezen voorbeelden en is goed georganiseerd.
  • Brein:Masterminds worden gekenmerkt door een meer assertieve benadering van zaken. Ze zijn meestal snel, resultaatgericht en komen meteen ter zake.
  • Olympiër:Het Olympische persoonlijkheidstype wordt gekenmerkt door een expressieve, agressieve benadering van zaken en streeft naar grote hoogten omdat alles mogelijk is.
  • Diplomaten:Diplomaten zijn vriendelijke, medelevende, ‘gevoel’-mensen die graag goedheid willen bijdragen aan het leven van anderen.

De kwantitatieve methode voor e-commerce

De Quant-methode is vooral handig als u een langere, voortdurende relatie met een klant heeft. Voor online winkelsites kan meer informatie over persoonlijkheidstypen u helpen om in uw marketingboodschappen inhoud te geven die de vier verschillende soorten consumenten zal aanspreken. Zodra u bijvoorbeeld de persoonlijkheidstypen van klanten heeft bepaald, kunt u e-mailmarketingberichten en uw website optimaliseren om specifieke bestemmingspagina’s op te nemen die een beroep doen op de vier verschillende persoonlijkheidstypen om de conversieratio’s te verhogen.