Wat is scrum agile-methodologie?

Worsteling om de bal is een flexibele methodologie voor het managen van complexe projecten. Traditioneel werd scrum gebruikt bij softwareontwikkeling, maar het is een raamwerk dat zich aanpast aan elke scope van productontwikkeling. Scrum past goed wanneer productontwikkeling een snelle aanpassing aan veranderingen vereist en korte ontwikkelingscycli nodig zijn.

Wat is een Scrum?

Een scrum is meestal bedoeld voor teams van 10, inclusief de producteigenaar, het ontwikkelingsteam dat verantwoordelijk is voor de zelforganisatie om het werk te voltooien en de scrummaster (leider) die ervoor zorgt dat de groep zich aan de beste praktijken houdt. De scrum werkt doorgaans op ontwikkelingscycli van twee weken (“sprints” genoemd) en snelle dagelijkse stand-up meetings waarbij deelnemers staan ​​tijdens de korte meeting van 5 tot 10 minuten.

Het doel van de dagelijkse stand-up is om problemen te identificeren en vervolggesprekken binnen het team te bevorderen. Elk teamlid heeft gewoonlijk ongeveer een minuut om zijn eigen voortgang, problemen en huidige taak voor de dag te bespreken.

Wanneer Agile Scrum gebruiken

De agile scrum-methodologie wordt vaak als een goede keuze beschouwd wanneer de projectvereisten dagelijks veranderen, wanneer het budget minder belangrijk is en de communicatie met bedrijfsteams (ontwikkelaars, sales, analisten enzovoort) zich over verschillende geografische locaties en tijdzones uitstrekt.

De Scrum Alliantie

De Scrum Alliance is een gevestigde non-profitorganisatie in de agile-gemeenschap met als visie organisaties te inspireren om agile mindsets aan te nemen, inhoud en leermogelijkheden te ontwikkelen en de toepassing van agile praktijken, principes en waarden te begeleiden door middel van een carrière-lang certificeringstraject. De Scrum Alliance definieert scrum als volgt:

Scrum (n): een raamwerk waarbinnen mensen complexe adaptieve problemen kunnen aanpakken, terwijl ze productief en creatief producten van de hoogst mogelijke waarde leveren. Scrum is geen proces of techniek om producten te bouwen; het is eerder een raamwerk waarbinnen u verschillende processen en technieken kunt toepassen. – Bron: De Scrum-gids (pdf)