Melissa Di Donato wordt CEO van Suse

Suse haalt Melissa Di Donato aan boord als Chief Executive Officer. Ze komt van SAP en neemt op 5 augustus 2019 het stokje over van Nils Brauckmann – als eerste vrouw in de bedrijfsgeschiedenis van de open source provider.

Op 5 augustus treedt Melissa Di Donato in dienst bij Suse als CEO. Voorheen bekleedde Di Donato leidinggevende posities bij SAP. Als chief operating officer en chief revenue officer was zij verantwoordelijk voor de wereldwijde omzet en winst en klanttevredenheid voor SAP’s kernproducten. Zij zal de eerste vrouwelijke CEO zijn in de bedrijfsgeschiedenis van Suse en wordt beschouwd als een voorstander van “diversiteit op de werkvloer”. Zij is voorzitter van de technologiecommissie van de 30% Club, een organisatie die ernaar streeft tegen volgend jaar een vertegenwoordiging van 30% vrouwen in de raden van bestuur van de 100 grootste beursgenoteerde Amerikaanse ondernemingen (S&P 100) af te dwingen. Ze bekleedt ook andere functies bij andere organisaties, waaronder de durfkapitaalonderneming Notion Capital en als trustee voor de liefdadigheidsinstelling Founders4Schools.

Di Donato vervangt Nils Brauckmann als CEO, die het bedrijf tijdens zijn achtjarige ambtstermijn naar onafhankelijkheid leidde. Di Donato zegt dat Suse op de drempel staat van een historische verschuiving omdat open source software een essentieel onderdeel is geworden van de kernstrategie van alle succesvolle bedrijven. “Het is mij een grote eer om Suse te leiden in haar volgende fase van versnelde groei en voortgezette bedrijfsontwikkeling,” merkt Di Donato op.

.