Wat zijn bootcamps voor cyberbeveiliging?

Bootcamps voor cyberveiligheid, ook wel security bootcamps genoemd, zijn gestructureerde en intensieve programma's die zijn ontworpen om studenten te helpen bij het verwerven van sleutelvaardigheden op het gebied van informatietechnologie waarmee ze IT-beveiligingsincidenten en datalekken kunnen voorkomen en oplossen.

Cybercriminaliteit is de afgelopen jaren enorm toegenomen en de schade zal naar verwachting in 6 $ 2021 biljoen of meer bedragen. De dramatische toename van cyberaanvallen heeft geresulteerd in de behoefte aan bootcamps voor cyberbeveiliging en beveiligingscertificeringsprogramma's om gekwalificeerde professionals te helpen met de kennis en ervaring. om bedrijven te helpen hun netwerken en gegevens te beschermen tegen hackpogingen en datalekken.

Veelbetaalde kansen in overvloed voor cyberbeveiligingsprofessionals

Met beveiligingsvaardigheden op het gebied van informatietechnologie waar zo'n grote vraag naar is, is cyberbeveiliging een van de snelstgroeiende industrieën in het land. Het resultaat is dat cybersecurityprofessionals doorgaans een hoog salaris krijgen en gemiddeld iets minder dan zes cijfers per jaar verdienen.

Bootcampers op het gebied van cyberbeveiliging streven vaak naar functietitels zoals Network Security Engineer, IT Security Analyst, Cyber ​​Security Analyst, Cyber ​​Security Consultant, Data Security Analyst, Cryptographer en Security Sales Engineer.

Een sterke basis in informatietechnologie en cyberveiligheidservaring kan ook leiden tot een carrièrepad dat culmineert in een beveiligingsrol op hoog niveau, zoals Information Systems Security Manager of Chief Security Officer / Chief Information Security Officer, waar het salaris kan oplopen tot $ 200,000 per jaar of meer.

Hoewel sommige werkgevers eisen dat hun cyberveiligheidsmedewerkers een veiligheidscertificering hebben, zoals CompTIA Security + of Certified Information Systems Security Professional (CISSP) -certificeringen, hebben bedrijven de afgelopen jaren een tekort aan gekwalificeerde werknemers geconstateerd en hebben zij daarom steeds meer positief naar cyberveiligheid gekeken. bootcamps en andere vormen van opleiding en ervaring op het gebied van informatietechnologiebeveiliging.

Populaire bootcamps voor cyberbeveiliging en vereisten voor hen

Enkele van de meest populaire bootcamp-services voor cyberbeveiliging zijn Evolve Security Academy, SecureSet Academy, DevLeague, Cyber ​​Retraining Academy, Open Cloud Academy en Software Guild. Deze services bieden doorgaans cursussen die variëren van 10 weken tot 30 weken of langer, waarbij de bootcamps ergens tussen de $ 1000 en $ 20,000 kosten.

Van deelnemers aan de bootcamp op het gebied van beveiliging wordt verwacht dat ze een achtergrond hebben in informatietechnologie, met ten minste één of twee jaar IT-ervaring, een algemeen begrip van netwerken en kennis en gebruik van een of meer scripttalen zoals HTML, Ruby on Rails, JavaScript, Perl, PHP of Python.

Er zijn zowel online als on-premises bootcamps voor cyberbeveiliging beschikbaar, en veel hebben zowel parttime als fulltime opties. Er wordt een verscheidenheid aan onderwerpen en cursussen aangeboden, waaronder risicobeoordeling, detectie van kwetsbaarheden en beperking van bedreigingen, ethisch hacken, full-stack ontwikkeling, systeembeheer, computer- en applicatieprogrammering en geavanceerde programmering en codering.