Jacob Elektronik wordt leverancier van Nordanex

De systeemhuisgroep Nordanex heeft sinds het begin van de maand een nieuwe contractleverancier: Jacob Elektronik. Bovendien werkt de groep samen met de beveiligingsexpert Eset in het kader van het opleidingsprogramma om een managed service provider te worden.

Het portfolio van de verkoopexpert Jacob Elektronik is nu beschikbaar voor de nu 270 systeemhuizen van de Nordanex-groep. Dit omvat PC’s, PC-accessoires, mobiele communicatie en consumentenelektronica. De systeemhuizen en gespecialiseerde dealers kunnen de transacties ook verwerken via het inkoop- en distributie-instrument NEOS van de associatiegroep en de centrale regeling van Nordanex.

Nordanex Managed IT Services (NMS)

Sinds vorig jaar leidt Nordanex verbindingshuizen op tot managed service providers. Deelnemende partners hebben nu een andere leverancier in de portefeuille van beheerde diensten, Eset.

“Aangezien we al vele jaren in een vertrouwensrelatie met Eset samenwerken, kunnen we zeker zijn van een succesvolle samenwerking in het NMS-programma,” verklaart Ralph Warmbold, Managing Director van Nordanex.

Vorig jaar kreeg Nordanex de status van “Authorised Eset MSP Distributor” en legde daarmee de basis voor samenwerking in het managed service-programma.

Elke NMS-service wordt ondersteund door een team, zowel bij de totstandkoming ervan als in de implementatie- en verdere ontwikkelingsfase. Het team bestaat uit een werknemer van de fabrikant, een Nordanex contactpersoon en een Nordanex systeemhuis dat gespecialiseerd is in de desbetreffende fabrikant. De partner Technosoft Consulting is verantwoordelijk voor de IT-beveiliging specialist. Peter Feige, Managing Director van het IT-systeemhuis uit Buchholz in der Nordheide, legt uit: “Wij gebruiken ESET-producten al vele jaren uit overtuiging bij onze klanten. Wij zijn verheugd te kunnen bijdragen aan een oplossing die uiteindelijk alle bij Nordanex aangesloten bedrijven ten goede zal komen.