Super Cashback: Wanneer zal de overschrijving aankomen?

Winnaars wachten al maanden, maar het €1.500 Super Chasback geld heeft nog steeds niemand gezien: een persbericht van Consap legt uit waarom en het is een koude douche voor iedereen

UPDATE 1/12/21: Consap heeft de officiële datum van de Super Cashback overboeking bekendgemaakt

Vandaag, 30 november 2021, is de deadline waarop Consap de €1 moet uitbetalen.500 euro van de State Cashback superprijs, maar om het Super Cashback geld op hun rekening bijgeschreven te zien, zullen de 100.000 moeten wachten. Het is al enige tijd bekend dat er enige vertraging zou kunnen zijn. Maar wanneer zal het Super Cashback-geld aankomen?

Alleen Consap, het overheidsbedrijf van het ministerie van Economie en Financiën dat fysiek op de knop “Overschrijving versturen” moet klikken, weet het. Consap zelf heeft echter reeds de handen uit de mouwen gestoken met een zeer korte nota op haar institutionele website, waarin zij toegeeft (maar zonder dit toe te geven) dat zij te laat is. Tegelijkertijd geeft zij toe dat het de komende uren (en waarschijnlijk ook de komende dagen) nutteloos zal zijn om de rekening-courant spasmodisch te controleren, omdat de overschrijvingen nog niet eens zijn uitgevoerd.

Super Cashback: wat zegt Consap

De door Consap op haar website gepubliceerde nota is tot het kale minimum teruggebracht: 38 woorden, minder dan 300 tekens, om te zeggen dat “Met betrekking tot de terugbetaling van de zogenaamde super cashback delen wij u mee dat de administratieve procedures met betrekking tot de uitbetaling van de aan de rechthebbenden verschuldigde betalingen worden afgerond. Daarom zal Consap in de komende dagen kunnen overgaan tot de voltooiing van de kredieten”.

Dit betekent dat Consap te laat is: de “administratieve procedures” zijn nog niet afgerond, zodat de kredieten nog niet eens zijn begonnen. Hoe lang gaat het duren? Wanneer wordt Super Cashback effectief gecrediteerd? Het antwoord is eenvoudig, maar onvolledig en vaag: “in de komende dagen”.

Super Cashback: hoe lang nog wachten

In het licht van deze mededeling lijkt het zeer waarschijnlijk dat deze week niet de juiste zal zijn: de administratieve procedures moeten nog worden afgerond, vervolgens moeten de overschrijvingen worden voorbereid en uitgevoerd, en vervolgens vinden de gebruikelijke banktijden voor het bijschrijven van het geld plaats.

In het beste geval zal het dus maandag 6 december worden. In het slechtste geval is er de hele week tussen 6 en 10 december.

Super Cashback: de 100.000 boze mensen

Op de fora en vooral in de Facebook-groepen waar deelnemers aan State Cashback zich al maanden verzamelen, heerst grote onvrede. Nu 30 november is aangebroken, en in het licht van de laatste mededeling van Consap waarin de datum van creditering nog steeds wordt uitgesteld, zijn de “supercahbackers” woedend: de typische reactie is die van de gebruiker die zich herinnert hoe stipt en fiscaal de Staat is bij het vragen van de betaling van belastingen, maar hoe dezelfde Staat zijn tijd neemt wanneer hij moet betalen in plaats van innen. Andere Super Cashback-winnaars daarentegen nemen het filosofisch op, waarbij een van hen schrijft: “Tegen het einde van de week zullen ze er zijn, maak je geen zorgen. Hou het nog een paar dagen vol met brood en uien.